- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Utučeni Karlos: „Nisam se osećao dobro – ovaj poraz mnogo boli“

© AP Photo / Andy WongKarlos Alkaras
Karlos Alkaras - Sputnik Srbija, 1920, 01.11.2023
Pratite nas
Karlos Alkaras, španski teniser, stigao je u Pariz kako bi smanjio zaostatak za Novakom Đokovićem i pokušao da uhvati „poslednji voz“ da ga prestigne, ali umesto toga ispao je u prvom kolu od Romana Safijulina, ruskog tenisera. Posle šokantnog poraza opravdano je Španac bio nezadovoljan, a ono što je istakao jeste da se na terenu nije osećao dobro.
Masters u Parizu nije još uvek počeo kada su krenule priče o susretu Novaka Đokovića i Karlosa Alkarasa u finalu. Nema sumnje da su se obojica radovali tom meču, ali do njega je moralo da se prođe nekoliko prepreka, a Španac je pao na prvoj.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 01.11.2023
SPORT
Novak se vraća i igra dva meča u danu
Objasnio je potom Alkaras zašto se mučio protiv Romana Safijulina, Rusa koji je iskoristio sve Karlosove nedostatke i napravio iznenađenje.
„Jednostavno se nisam osećao dobro na terenu. Mnogo stvari mora da se poboljša, mnogo stvari da se vežba. Nisam se dobro kretao. Na snimcima vidim, mislim da sam imao dobar kvalitet udaraca, ali fizički u delu kretanja, moram mnogo da napredujem“, objasnio je mladi Španac.
Iako je Safijulin 45. teniser sveta, Alkaras je imao svest o tome koliko ruski teniser može da bude opasan i zato ovo za njega nije iznenađenje.
„Nije me uopšte iznenadio, jer sam znao da igra na odličnom nivou poslednjih nekoliko meseci, pobeđuje velike momke, dolazi do finala. Znao sam da će igrati na visokom nivou“, rekao je Alkaras.
Puno kritika talentovani momak iz Mursije dobijao je zbog nagomilanog razloga, sada čini se i sa pravom jer se vidi da mu je umor poremetio fokus. Trebalo je da igra i turnir u Bazelu koji je otkazao zbog povrede levog stopala, a pred početak turnira u Parizu sam je naglasio da nije sto odsto spreman.
Do kraja godine Alkarasu ostaje da igra Završni Masters u Torinu, a neplanirano ima više vremena za odmor i pripremu pred put u Italiju.

Boli kada gubite u prvim rundama turnira za koje se nadate da ćete stići do završnice. Ovo je dan kada ne želim da razmišljam o narednim danima, o treniranju. Ali mora da se nastavi, ostao je još jedan turnir. Ovaj poraz mnogo boli. Ostalo je još mnogo dana treninga da dostignem nivo koji želim, ali sada nemam hrabrosti da pričam o tome. Posle ovog poraza moram da napravim distancu pre nego što budem pričam o budućnosti i šta treba da uradim, završio je Karlos.

Španac je u Parizu izgubio 180 bodova koje je prošle godine osvojio prolaskom u osminu finala.
Karlos Alkaras - Sputnik Srbija, 1920, 31.10.2023
SPORT
Roman šokirao Alkarasa i zakazao ruski derbi u Parizu
Dušan Lajović - Sputnik Srbija, 1920, 31.10.2023
SPORT
Rus „slomio“ Đerea, kraj i za Kecmanovića – Lajović prošao, Novak saznao rivala
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala