- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Rus „slomio“ Đerea, kraj i za Kecmanovića – Lajović prošao, Novak saznao rivala

© AFP 2023Dušan Lajović
Dušan Lajović - Sputnik Srbija, 1920, 31.10.2023
Pratite nas
Dušan Lajović, srpski teniser, plasirao se u drugo kolo Mastersa u Parizu posle pobede nad Bendžaminom Bonzijem rezultatom 7:5, 6:3. Posle Dušana, na terenu je bio i Miomir Kecmanović koji je dobro počeo, ali ga je Tomas Ečeveri ipak savladao rezultatom 4:6, 7:6, 6:4. Eliminisan je i Laslo Đere, od kog je bolji Rus Keren Hačanov - 6:4, 7:5.
Upao je Dušan Lajović na turnir kao „srećni gubitnik“ posle neuspešnih kvalifikacija, ali svoju šansu očigledno je da će se truditi maksimalno da iskoristi.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 31.10.2023
SPORT
Mister Novak Đoković /video/
Napravio je prvi brejk u prvom setu, međutim Francuz je uzvratio pa je tako neizvesnost rasla kako se set bližio kraju. Međutim, Dušan u 12. gemu ponovo stiže do brejk lopte koju ponovo koristi i dolazi do prednosti.
Srpski teniser nije dobro otvorio drugi set, rano je dozvolio brejk, ali se onda ekspresno vratio i izjednačio. Uspeo je potom Lajović da spasi čak četiri brejk lopte, a onda u osmim gemu iskoristio je svoju šansu i u važnoj fazi seta oduzeo je protivniku servis gem.
Nije dozvolio Lajović da završnica uđe u dramu i rutinski je priveo meč kraju. U drugom kolu igraće protiv Aleksa de Minora. Posle Dušana na terenu je bio Miomir Kecmanović.
Nema sezonu iz snova Kecmanović, ali imao je želju da igra sa Novakom Đokovićem, prvim reketom sveta. Istu želju imao je i Ečeveri...
Bio je Argentinac favorit u ovom meču, ali je srpski teniser odlično počeo ranim brejkom. Ečeveri se mučio i nije uspevao da zapreti sve do desetog gema, kada je stigao do brejk lopte, ali umesto toga Kecmanović koristi šansu da završi set.
Problemi su počeli da se javljaju u drugom setu jer je argentinski teniser prvi imao brejk šansu, ali nakon što je nije iskoristio do brejka dolazi Kecmanović koji je poveo 4:3.
Međutim, umesto potvrda brejka Argentinac je uzvratio istom merom i činilo se da se probudio u poslednjem trenutku.Srpski teniser servirao je za taj-brejk, a onda je Ečeveri stigao do dve set lopte.
Konačno je u tim trenucima proradio servis Kecmanovića koji je uspeo da izbori taj-brejk, ali ga nije dobro otvorio jer je argentinski tniser pove sa 3:1. Vratio se Miomir poveo sa 4:3, a onda uz je uz mnogo muke izborio i meč loptu.
Nije se predavao Argentinac kojem ruka nije zadrhtala i ne samo da je spasao meč loptu već je uspeo da osvoji set što je bila naznaka za preokret jer je Miomir edlovao potpuno „isceđeno“.
Poveo je Ečeveri uz brejk, Kecmanović je vrati taj brejk, međutim i suviše lako odzvolio je protivniku da mu ponovo oduzme servis gem. Srpski teniser spasao je dve meč lopte, ali treću nije uspeo.Ečeveri će u drugom kolu igrati protiv Novaka Đokovića.
U večernjim satima na teren je izašao još jedan srpski teniser, a reč je o Laslu Đereu koji je pao pred Hačanovom. Rusko-srpski dvoboj pripao je favorizovanom Karenu, koji je u prvom setu, već u prvom gemu uspeo da dođe do brejka koji mu je bio dovoljan da za 45 minuta osvoji uvodni set - 6:4.
Nastavak je doneo veliku borbu i Đere je u četvrtom gemu uspeo da "ukrade servis" 15. teniseru planete i da povede 3:1. Očekivalo se da će srpski teniser uspeti da izgura drugi set i da će uslediti izjednačenje, ali se to nije dogodilo.
Đere je dozvolio sebi da ispusti vođstvo rezultatom 5:2 i na kraju je Hačanov uz dva brejka slavio 7:5 i plasirao se u naredno kolo Mastersa u Parizu.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 31.10.2023
SPORT
Mister Novak Đoković /video/
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 30.10.2023
SPORT
Đoković predao nagradu Ajtani i uveličao Mesijevo slavlje – osma Zlatna lopta za Argentinca /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala