- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Mister Novak Đoković /video/

© AP Photo / Michel EulerNovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 31.10.2023
Pratite nas
Ceremonija dodele „Zlatne lopte“ u Parizu bila je fantastičan primer i pokazatelj koliko je zapravo Novak Đoković cenjen u svetu. Srpskom asu tokom najave upućene su izuzetno lepe reči, a on je svojom otmenošću i gracioznošću još jednom pokazao kakav je šampion i van terena.
Navijači njegovih protivnika, zapadni mediji koji se trude da umanje svaki njegov uspeh, zabrane i apsurdi, ništa ne može da bude veće od karijere Novaka Đokovića koji je svojim radom, trudom i neiscrpnom upornošću zasluženo bio glavna zvezda na ceremoniji dodele „Zlatne lopte“.
Filip Petrušev - Sputnik Srbija, 1920, 31.10.2023
SPORT
Filip je igrao samo tri minuta – a postaće deo „supertima“: Spreman je najveći trejd u sezoni
Novak je u Pariz stigao nekoliko dana pred početak Mastersa, a za to vreme već je uspeo da se pojavi i na finalu Svetskog prvenstva u ragbiju. Prethodno je srpski as odmor proveo u Srbiji, ali delom i u Crnoj Gori jer je u manastiru Ostrog krstio decu Stefana i Taru.
Sve te lepe porodične aktivnosti napunile su Novaka energijom pa je tako u Pariz stigao potpuno spreman za prvo takmičenje posle US Opena, ali pre izlaska na teren, pozvan je da uruči nagradu najboljoj fudbalerski sveta Ajtani Bonmati.
„Imamo specijalnog gosta, molim vas pozdravite tenisku legendu, prvog tenisera sveta, osvajača 24 Grend slem titule, apsolutnog rekordera. Dame i gospodo, mister Novak Đoković“, glasila je najava za Novaka.
Dok je srpski teniser izlazio na binu najveće fudbalske zvezde poput Kilijana Mbapea i Erliga Halanda, zadivljeno su ga gledali.
„Dobro veče svima, velika mi je čast da budem ovde, hvala na pozivu, velika je privilegija da budem okružen sa najboljim fudbalerima na svetu, najvećim sportom na svetu. To je sport uz koj sam odrastao, igrao sam svaki dan, otac mi je bio fudbaler pa sam igrao, imao sam devet, deset goidna kada sam birao između trenisa i fudbala, valjda sam dobro izabrao“, nasmejao je Đoković sve prisutne.
Kada je upitan za svog favorita za osvajanje „Zlatne lopte“ Novak je istakao Lionela Mesija, koji je tu nagradu i dobio.
„Voleo bih da je Mesi osvoji. Mbape i Haland su imali sjajnu sezonu, ali Mesi je neki drugi nivo“, rekao je Novak.
Dok je srpski as davao intervju na španskom jeziku pored njega prošao je proslavljeni Argentinac sa porodicom, a Novak je odmah prekinuo sa davanjem izjave kako bi se pozdravio sa Mesijem sa kojim je kratko i porazgovarao.
© AP Photo / Michel EulerNovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija
1/4
Novak Đoković
© AP Photo / Michel EulerNovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija
2/4
Novak Đoković
© AP Photo / Michel EulerNovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija
3/4
Novak Đoković
© AP Photo / Michel EulerNovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija
4/4
Novak Đoković
1/4
Novak Đoković
2/4
Novak Đoković
3/4
Novak Đoković
4/4
Novak Đoković
Srpski as izjave različitim medijima davao je na različitim jezicima, a svojim znanjem još jednom je zadivio svet.
Od pravoslavne svetinje Ostroga, preko Arene u kojoj je gledao večiti derbi između Partizana i Crvene zvezde, Svetskog prvenstva u ragbiju, sve do dodele Zlatne lopte, kao što i sam kaže, Novak je stigao svuda.
Na svim tim mestima dočekan je izuzetno lepo, a upravo to što se trudio da ispoštuje mnoge još jedna je odlika uspešnog čoveka.
Posle obaveza u kojima je uživao sledi još jedna u kojoj će uživati mnogo više, a to je povrtaka na teren.
Srpski as najpre u utorak igra dubl sa Miomir Kecmanovićem protiv Janika Sinera i Stana Vavrinke, a onda ga čeka singl meč protiv boljeg iz duela Kecmanović- Ečeveri.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 30.10.2023
SPORT
Đoković predao nagradu Ajtani i uveličao Mesijevo slavlje – osma Zlatna lopta za Argentinca /video/
Laslo Đere - Sputnik Srbija, 1920, 30.10.2023
SPORT
Đere se žestoko namučio protiv inspirisanog domaćina
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala