- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Đoković predao nagradu Ajtani i uveličao Mesijevo slavlje – osma Zlatna lopta za Argentinca /video/

© AP Photo / Michel EulerNovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 30.10.2023
Pratite nas
Novak Đoković, najbolji teniser svih vremena, bio je glavna zvezda ceremonije dodele fudbalskog priznanja Zlatna lopta u Parizu. Nagradu je dobio Lionel Mesi, uručio mu je Dejvid Bekam, obojica su tokom događaja prišli srpskom teniseru i srdačno ga pozdravili, a Đoković je uručio trofej i najboljoj fudbalerki sveta Ajtani Bonmati.
Đoković koristi vreme pre početka Masters turnira u Parizu da obiđe velike događaje, posetio je finale Svetskog prvenstva u ragbiju, a potom je bio glavna zvezda ceremonije dodele Zlatne lopte.
To priznanje je dobio, po osmi put u karijeri, Argentinac Lionel Mesi.
Đoković je predao i Zlatnu loptu najboljoj fudbalerki sveta Ajtani Bonmati.
Jedan od najboljih fudbalera svih vremena je prilikom dolaska na ceremoniju opazio Đokovića, koji je davao izjave, i srdačno ga pozdravio.
Tu je bio i legendarni Dejvid Bekam koji je takođe iskoristio priliku za razgovor sa srpskim teniserom, a on je potom i predao Zlatnu loptu Mesiju, fudbaleru Intera iz Majamija čiji je vlasnik legendarni Englez.
Frans fudbal je po 67. put dodelio Zlatnu loptu, a Đoković je iskoristio priliku da učestvuje na Mastersu u Parizu i prvi put uživo prisustvuje spektaklu.
"Ima me svuda, ali pomalo i na teniskom terenu. Lepo je iskoristiti priliku kada imam turnir u ovom gradu, gde sada imate neke velike sportske događaje, Svetski kup u ragbiju i Zlatna loptu. Nikad ranije nisam bio na ovom događaju, zaista uživam u svemu", rekao je Đoković.
Fudbal je najpopularniji sport na svetu, odrastao sam gledajući fudbal, otac mi je bio profesionalac neko vreme, uzbuđen sam", dodao je srpski teniser.
Na pitanje može li neki Srbin uskoro da dobije "Zlatnu loptu", Đoković je rekao da bi to bilo sjajno.
"Imamo neke sjajne fudbalere u ovoj generaciji, Mitrović je rekorder po broju golova u nacionalnom timu, igra sjajno. Tadić je bio kapiten Ajaksa godinama, tu je Sergej Milinković-Savić. Sjajni igrači, nadam se da će uraditi nešto značajno na Evropskom i Svetskom prvenstvu. Ipak, pored Mesija i Mbapea biće teško uzeti", zaključio je Đoković.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala