- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Đere se žestoko namučio protiv inspirisanog domaćina

© Tanjug / Frank Molter/dpa via APLaslo Đere
Laslo Đere - Sputnik Srbija, 1920, 30.10.2023
Pratite nas
Laslo Đere, srpski teniski reprezentativac, plasirao se u drugo kolo Masters turnira u Parizu pobedom nad domaćim takmičarem Lukom van Ašom u tri seta, posle dva sata i 40 minuta velike borbe.
Đere je ostvario pobedu posle tri teška seta, prvi je izgubio sa 7:6, a u nastavku je dva dobio sa po 6:4.
Tačno sat vremena trajao je prvi set. Đere je, uz brejk u drugom gemu, brzo poveo 3:0 i u devetom gemu je servirao za set.
Van Aš je ipak imao drugačije planove. Došao je do brejka, pa u 12. gemu i do nove brejk lopte koja je mogla da mu donese set.
Đere je uspeo da se izvuče u ovoj situaciji i da uvede set u taj brejk u kome je Van Aš drugu set loptu pretvorio u 1:0.
Drugi set je krenuo slično kao prvi, samo na drugoj strani. Van Aš je bio taj koji je uz brejk poveo 3:0, ali je Đereu bilo potrebno mnogo manje nego njegovom rivalu da ipak on bude taj koji se radovao nakon drugog seta.
Vratio je Đere brejk u petom gemu, nanizao je zapravo pet osvojenih gemova i uz još jedan brejk prešao u vođstvo. Ponovo je spašavao brejk loptu u desetom gemu, ali je uspešno priveo posao kraju i uveo meč u treći set.
Bez brejka, ali i prlike za brejk se u trećem setu igralo sve do osmog gema koji je bio i najduži u setu. Đere je spasio tri brejk lopte i zatim je u narednom gemu napravio odlučujući brejk.
Svojim servisom je Đere potvrdio pobedu i plasman u drugo kolo gde ga čeka duel sa Karenom Hačanovim.
Darko Rajaković - Sputnik Srbija, 1920, 30.10.2023
SPORT
Darkov pozdrav za Čačane i posebna poruka: „Predstavljam Srbiju – ponosan sam!“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala