- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Darkov pozdrav za Čačane i posebna poruka: „Predstavljam Srbiju – ponosan sam!“

© AP Photo / Darryl DyckDarko Rajaković
Darko Rajaković - Sputnik Srbija, 1920, 30.10.2023
Pratite nas
Košarkaši Toronta izgubili su od Čikaga u drugom kolu NBA lige (104:103), ali to nije razlog za veliku brigu Darka Rajakovića, srpskog trenera koji vodi taj tim, jer veruje da ima dobru ekipu. Posle poraza osim o utakmicu on je govorio i o tome koliko je ponosan što predstavlja Srbiju u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu.
Darko Rajaković ovog leta stigao je na mesto trenera Toronta i tokom pripremnog perioda ostavio je odličan utisak jer Raptorsi nisu izgubili nijedan meč. Srpski stručnjak po prvi put se našao u ulozi prvog trenera u NBA ligi, a ističe da zbog toga oseća posebnu odgovornost.
„Osećam veliku odgovornost i ponos zato što predstavljam i svoju zemlju. Dobio sam jednu fantastičnu priliku da vodim NBA tim i uradiću sve da budem uspešan u ovom poslu i da otvorim vrata za mnoge trenere iz Evrope“, rekao je Rajaković u razgovoru za RTS.
Već punu deceniju srpski trener radi u Sjedinjenim Američkim Državama, ali nikada ne zaboravlja da je sve počelo u Čačku.
„Ponosan sam što dolazim iz tog grada, dali su velika imena trenerska i igračka tako da pozdrav za sve moje Čačane“, poručio je Rajaković.
Kao prvi trener debitovao je pobedom protiv Minesote, ali je onda njegov tim izgubio od Čikaga posle prodižetka i to uprkos tome što su Raptorsi u finišu poslednje deonice imali 17 poena prednosti.
„Obe ekipe su bile jako takmičarski nastrojene i jako su želele da pobede. Jednostavno, početak je sezone, još uvek ekipe uče, uče sistem, tako da bilo je za očekivati da je ovakva utakmica na početku godine“, zaključio je Rajaković.
Pre nego što je preuzeo Toronto, srpski trener bio je pomoćnik u Oklahomi, Finiksu i Memfisu.
Matijas Lesor se otima iz zagrljaja saigrača i članova stručnog štaba - Sputnik Srbija, 1920, 28.10.2023
SPORT
Lesora napali zbog Partizana – odmah je stigao odgovor: „To su moja braća“
Luka Dončić - Sputnik Srbija, 1920, 28.10.2023
SPORT
Luka, sa koje si planete? Neverovatnih 49 – a onda potez sezone i trojka za pobedu /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala