- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Grk krivi sebe, Nejpir ne zna gde mu je šut, a ljut je i Obradović : „Nisam im ja mamica i tatica“

Pratite nas
Košarkaši Crvene zvezde prtrpeli su poraz od Partizana u petom kolu ABA lige, a najnezadovoljniji u timu crveno-belih bio je Šabaz Nejpir koji je zapravio bio i najefikasniji igrač u ekipi. Međutim, uprkos tome Nejpira šut nije služio onako kako je želeo pa je posle meča bio vidno besan, dok je odgovornost za poraz preuzeo trener Janis Sferopulos.
Ubacio je Šabaz Nejpir 23 poena, upisao tri skoka i osam asistencija i sa tim učinkom bio je najefiksniji igrač na meču, ali Partizan je savladao Crvenu zvezdu rezultatom 98:87, pa Amerikanac nikako nije bio zadovoljan.
„Bili smo tu. Napravili smo dobru seriju, približili se. Teško je, promašivali smo šuteve. Posebno individualno, trenutno se osećam... Pokušavam da pomognem timu, ali moram da saznam zašto tako loše šutiram. Moraću to da rešim", rekao je Nejpir.
Aleksandar Mitrović - Sputnik Srbija, 1920, 31.10.2023
SPORT
Novak pohvalio - Mitar odgovorio na svoj način /video/
Nejpir je šutirao četiri od sedam za dva poena, dok je iz deset pokušaja pogodio samo dve trojke, pa je tako zapravo najviše njegovih poena stiglo sa linije penala odakle je upisao 9 poena.
„Za mene, ovo je novi tim. Agresivan sam kada ne moram to da budem. Pokušavam da proniknem u ritam ekipe, nove akcije, novi tim, novi treneri. Trenutno mi ide loše, dajem sve od sebe, ne promašujem namerno. Ako ne pogađam, pokušavam da proigram saigrače. Radim na tome, saznaću zašto je to tako“, istakao je Nejpir.
Poraz je teško pao crveno-belima.

Nismo želeli da izgubimo. Ali, moramo da dokučimo kako da bude efektivni za ovaj tim. Moramo da budemo bolji u ofanzivnim i defanzivnim rotacijama. Teško je, ali svi se bore za ovaj tim. Saznaćemo zašto je to tako. Svako od nas mora da radi jako“, rekao je Nejpir uz psovke.

Šta se dogodilo crveno-belima pokušao je da objasni Janis Sferoplulos, novi trener, koji je upisao i drugi poraz od Partizana.
„Pokušali smo da unapredimo igru i da se borimo. Počeli smo onako kako smo želeli, odbrana je bila dobra, nažalost početak druge četvrtine bio je najgori period. Izgubili smo konce i dopustili Partizanu nove poene, previše smo gubili lopte i dozvolili protivniku dobro je što smo se vratili, smanjili smo na šest, ali nije bilo dovoljno. Moj utisak to sam rekao i igračima kada postigneš osam poena protiv dobrog tima onda si zbog odbrane izgubio. Ovo je period tranzicije kluba, sa jedne na drugu filozofiju. Naš problem je u odbrani i tu moramo da se popravimo i da budemo konzistentni“, smatra Sferopulos.
Grčki stručnjak preuzeo je odgovornost za poraz.
„Nismo zadovoljni rezultatom, ja sam za to odgovoran, ja ću preuzeti odgovornost da napravim tim po svom gledanju na košarku. Bilo je bolje večeras nego pre četiri dana, ali smo izgubili koncentraciju na sredini utakmice“, istakao je Grk.
Sa druge strane daleko više razloga za zadovoljstvo imao je Željko Obradović, trener Partizana.
„Ponovo fantastična atmosfera, hvala svma koji su došli. Nije lako igrati dve utakmice protiv istog tima, takav je žreb. Izašli smo na teren sa 11 igrača, imamo probleme i to je važno da u toku celu sezone imate roster koji može da ogovori zahtevima. Večeras je bilo odlična košarkaška utakmica. Zvezda je otvorila, a mi smo glavnu razliku napravili u drugoj. Počeli smo i treću dobru, ali smo imali i neka individulana rešenja koja mi se ne sviđaju. Zvezda je igrala preko kontranapada. Čestitam igračima na pobedi. Raduje me dobra i prijateljska atmosfera na parketu, nadam se da će da se tako i nastaviti. Večeras su igrači koji kreiraju igrali i za druge, najlepša stvar u košarci kada igrač da koš i pokaže prstom u drugo i kaže hvala tim dao mi dobru loptu“, istakao je Obradović.
Naljutilo je trofejsnog srpskog stručnjaka pitanje o tome zašto Partizan lako ispusti 20 poena prednosti.
„Sutra je slobodan, ali reći ću igračima, nemojte da se kockate i klackate. Možda je u pitanju i kvalitet protivnika? Da li smo u obavezi da bude 20 razlike? Mogu samo da kažem da su moji igrači imali mnogo grešaka, i moje da im prozivm zbog toga. Prozivam ih jer ih vodili, ali ja nisam tata i mamica i da im kažem bravo za sve što urade. Niko se nije kockao, već su grešili. Ne može svaki šut da se pogodi, oni te kaze brzim tračanjem, Teo nije dobar igrač, Nejpir takođe? Ovo je stvar koncentacije, neka se i promaši, samo da prati plan igre“, zaključio je Obradović.
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 31.10.2023
SPORT
Jokić je upalio tripl-dabl mašinu – a Denver ne zna da stane
Frenk Kaminski - Sputnik Srbija, 1920, 30.10.2023
SPORT
Kaminski zablistao, Nejpir igrao sâm – Partizan ponovo pobedio Zvezdu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala