- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Pod velom dobrih pobeda /video/

© Sputnik / Lola ĐorđevićPlejmejker Partizana Aleksa Avramović
Plejmejker Partizana Aleksa Avramović  - Sputnik Srbija, 1920, 31.10.2023
Pratite nas
Kao i u evroligaškom derbiju tako i u okršaju večitih rivala u ABA ligi, Aleksa Avramović imao je važnu ulogu u pobedi Partizana nad Crvenom zvezdom, a koliko je snage uložio u to videlo se posle utakmice kada od umora nije znao ni na kom jeziku daje izjavu.
S obzirom na to da na parketu nije bilo Kevina Pantera, ulogu lidera činilo se da je preuzeo Aleksa Avramović koji je ponovo pogađao i igrao sjajnu defanzivu kada god je to bilo najpotrebnije crno-belima.
Aleksa je ostavio srce na terenu, pružio je maksimum pa je posle utakmice bio toliko iscrpljen da je jedva imao snage da odgovara na pitanja.
„Mnogo važna pobeda, važnija nego prošli derbi. Vratili smo se na pravi kolosek i u Evroligi i to protiv najtežeg protivnika", rekao je Avrmoavić, a onda je pored njega prošao Kevin Panter.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 31.10.2023
SPORT
Mister Novak Đoković /video/
Kapiten ga je zakačio i tako poremetio, pa kada je trebalo da nastavi srpski košarkaš nastavio je sa izjavom, ali na eneglskom jeziku, iako je izjavu davao zvaničnom kanalu Partizana.
„I to bez kapitena, bez Kevina Pantera... On je naš najvažniji“,počeo je Avramović na engleskom kada ga je repoter prekinuo.
„Možeš i na srpskom slobodno“, rekao je reporter uz osmeh.
„Mrtav sam umoran! Bila je to dobra, odlična utakmica za nas. U pravom smo ritmu. Znamo koliko su teške sve utakmice, ali smo jako umorni. Moramo da se oporavimo jer sledi Baskonija koja je promenila trenera i koja će svakako izaći motivisana protiv nas, ali ćemo mi izaći još motivisaniji pod ovim velom dobrih pobeda, idemo da pobedimo Baskoniju“, rekao je Aleksa koji se nasmejao zbog toga što nije znao na kom jeziku priča.
Nije se Avramoviću imalo šta zameriti jer je bio izuzetno umoran, u roku od 96 sati odigrana su dva derbija, a osim toga jasno se videla i euforija zbog dve pobede koje je doneo Partizanu.
U derbiju ABA lige Aleksa je postigao 15 poena, jedan skok i šest asistencija.
Filip Petrušev - Sputnik Srbija, 1920, 31.10.2023
SPORT
Filip je igrao samo tri minuta – a postaće deo „supertima“: Spreman je najveći trejd u sezoni
SPORT
Grk krivi sebe, Nejpir ne zna gde mu je šut, a ljut je i Obradović : „Nisam im ja mamica i tatica“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala