- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Nemačka je videla savršenstvo „srpskog bisera“ – Piksi je ponovo na potezu!

© AP Photo / Tom WellerAleksandar Pavlović
Aleksandar Pavlović - Sputnik Srbija, 1920, 30.10.2023
Pratite nas
Bajern Minhen je minulog vikenda uništio Darmštat rezultatom 8:0 u meču 9. kola Bundeslige, a taj susret obeležio je uz povratak Manuela Nojera, gol Harija Kejna sa svoje polovine i debi Srbina Aleksandra Pavlovića koji ima svega 19 godina.
Momak rođen u Minhenu čiji su roditelji iz Srbije emigrirali u Nemačku, ima dvojno državljanstvo i 2021. godine nosio je dres Orlova za igrače uzrasta do 18 godina. Još nije dobio poziv ni za mladu, ni za „A“ selekciju Srbije, ali posle savršenog debija za Bajerm Minhen, gde ga je trener Tomas Tuhel „bacio u vatru“ od 77. minuta, stvari bi mogle brzo da se odvijaju.
Selektor Dragan Stojković Piksi je na potezu, a znajući njegov dosadašnji rad i praksu po pitanju „srpskih sinova“, mogu se očekivati konkretni potezi, već za novembarske obaveze Orlova i prijateljski meč sa Belgijom (15. novembar), te tri dana kasnije protiv Bugarske u Leskovcu na zatvaranju kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.
Arina Sabalenka - Sputnik Srbija, 1920, 30.10.2023
SPORT
Sabalenka digla glas, pa ekspresno slavila u pravoslavnom derbiju
Bajern je pregazio Darmštat posle 0:0 na poluvremenu, čak osam golova završilo je u mreži nesrećni gostiju. Nojer se vratio posle 10 meseci i teškog loma noge na skijanju, Kejn je bio precizan sa preko 50 metara, ali je za Srbiju najbitnija stvar sa meča sa „Alijanc arene“ što je Strahinjin prezimenjak Aleksandra upisao prve minute za najveći i najtrofejniji klub u seniorskom fudbalu.
Pavlović koji igra na poziciji zadnjeg veznog prošao je sve kategorije Bajern Minhena, igrao je i za drugi tim u četvrtoj ligi, a u subotu je kucnuo čas da se oproba na onoj najvećoj sceni.
Igrao je za Bajern i tokom letnje turneje po Aziji, protiv Mančester sitija i Kavasakija, ali je debi u Bundesligi ono pravo, ono za šta je naporno radio sve te godine.
I predstavio se nemačkoj publici na savršen način! Bio je nepogrešiv kada je u pitanju posao koji se od njega očekuje da obavlja na poziji zadnjeg veznog, gde je u Bajernu paklena konkurencija, u vidu Jošue Kimiha i ostalih asova.
Nepogrešiv je bio prilikom dodavanja – 14/14 pasova, driblinzi 1/1, dva od pet duela je dobio, imao je jedan start i jedan izblokiran udarac, što je za momka od 19 godina impresivno.
Tokom leta je sa Pavlovićem navodno u Japanu pregovore već obavio Piksijev pomoćnik Kacuhito Kinoši, posle meča Bajern – Mančester siti, i postoje indicije da je Aleksandar Pavlović potvrdno odgovorio na pitanje da u budućnosti obuče dres Srbije, pre Nemačkog.
Ali, za sada je sve u domenu spekulacija i najava, Piksi bi trebalo da požuri baš kao i u slučaju Lazara Samardžića, kom je „oteo“ Nemcima, iako je levonogi vezista Udinezea igrao za mladu reprezentaciju „pancera“, na kraju je izabrao Srbiju.
Fabio Groso Lion - Sputnik Srbija, 1920, 29.10.2023
SPORT
Navijači kamenovali autobus u Francuskoj – trener u krvi /video/
Partizanov stadion - Sputnik Srbija, 1920, 29.10.2023
SPORT
Partizan uspešno ukrotio Zmajeve – dva gola za dva minuta rešila dilemu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala