- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Sabalenka digla glas, pa ekspresno slavila u pravoslavnom derbiju

© AP Photo / Alberto PezzaliArina Sabalenka
Arina Sabalenka - Sputnik Srbija, 1920, 30.10.2023
Pratite nas
U Kankunu je u ponedeljak rano ujutru po srednjeevropskom vremenu startovao Završni Masters za žene, a prva teniserka planete Beloruskinja Arina Sabalenka bila je surova prema Grkinji Mariji Sakari – 6:0, 6:1.
Za samo 76 minuta igre Sabalenka je u pravoslavnom derbiju pokazala zbog čega je broj jedan u ovom trenutku. Jedan jedini gem u drugom setu prepustila je devetoj igračici na VTA rang listi.
Grkinja apsolutno nije imala nikakve šanase protiv razigrane i raspucane Beloruskinje, koja je nepunih 48 sati pred početak turnira u Kankunu digla glas i ukazala na očajne uslove koji su zatekli teniserke po dolasku u Kankun.
Dva terena i to u poprilično lošem stanju za treniranje, je nešto što više podseća na amaterizam, nego na profesionalni sport i nivo koji iziskuje ozbiljan tenis.
„Nisam zadovoljna što nismo bile u prilici da treniramo na terenu na kom ćemo kasnije igrati mečeve. To apsolutno nije nivo VTA finala i Završnog Mastersa. Imale smo svega 45 minuta, do maksimum sat vremena na raspolaganju za trening. Uslovi su identični za sve teniserke, a obično je neophodno tri do četiri dana za privikavanje na uslove. Verujem i nadam se da će sledeće godine organizatori napraviti bolji posao“, rekla je Beloruskinja Arina Sabalenka, koja je dobila podršku ostalih igračica, među kojima je prva istupila Moskovljanka Jelena Ribakina, koja je izabrala da uz prezime joj stoji zastava Kazahstana.
„Razočaravajući su uslovi, ali tako je kako je. Neće nam biti lako, i jedino što mogu da kažem da su u Meksiku svi jako fini i da je fina zemlja“, rekla je Kazahstanka ruskog porekla.
U ponedeljak od 23 časa na teren u Kankunu će bivša prva teniserka sveta Poljakinja Iga Švjontek, koja igra protiv Čehinje Vondroušove.
Danil Medvedev - Sputnik Srbija, 1920, 29.10.2023
SPORT
Siner veća zverka od Medvedeva u finalu Beča
Novak Đoković i Karlos Alkaras finale Vimbldona - Sputnik Srbija, 1920, 29.10.2023
SPORT
Đoković i Alkaras trenirali zajedno uoči početka mastersa u Parizu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala