- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Siner veća zverka od Medvedeva u finalu Beča

© AP Photo / Kin CheungDanil Medvedev
Danil Medvedev - Sputnik Srbija, 1920, 29.10.2023
Pratite nas
Ruski teniser Danil Medvedev poražen je u finalu Beča. Ovoga puta bolji od njega bio je italijanski teniser Janik Siner sa 2:1 u setovima - 7:6, 4:6, 6:3.
Prvi set bio je jako zanimljiv, skoro da može da se kaže da je bio meč za sebe. Trajao je sat vremena i dva minuta, a Italijan ga je dobio u taj-brejku sa 9:7 i poveo sa 1:0.
I pored toga svega Medvedev je pokazao da je značajno ojačao u glavi, pa je usledila prava reakcija. Silno je započeo drugi set, stigao do jednog, pa do drugog brejka, poveo sa 5:2 i na kraju ga dobio sa 6:4.
To je značilo da će ljubitelji tenisa u Beču biti zadovoljeni sjajnom igrom i finalom.
Mogao je Medvedev do brejka pri rezultatu 1:1 u trećem setu, ali, propustio je šansu i posle toga je usledila kazna. Siner se okitio titulom, a Medvedev nije uspeo da odbrani trofej osvojen prošle godine.
Medvedev je šansu za pobedu tražio kroz dobar servis i veći broj asova, bio je to vrlo tesan obračun, Italijan je osvojio samo šest poena više u odnosu na Danila, ali to je upravo napravilo prevagu.
Teniseri su na terenu proveli tri sata i četiri minuta. Rus i Italijan su se sastali u finalu četvrti put ove sezone, a obojica sada imaju po dve pobede.
Novak Đoković i Karlos Alkaras finale Vimbldona - Sputnik Srbija, 1920, 29.10.2023
SPORT
Đoković i Alkaras trenirali zajedno uoči početka mastersa u Parizu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala