- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Kralj cigana“ se poredio s Novakom, pa bio u milosti sudija – (ne)očekivana pobeda

© AFP 2023 / FAYEZ NURELDINETajson Fjuri
Tajson Fjuri - Sputnik Srbija, 1920, 29.10.2023
Pratite nas
Britanski bokser i svetski šampion u teškoj kategoriji Tajson Fjuri pobedio je na bodove Kamerunca Frensisa Enganua diskutabilnom odlukom sudija u Rijadu – 95:94, 96:93, 95:94. Lako je moglo i drugačije da bude, s obzirom na to da je bivši UFC šampion Nganu bio nadomak toga da priredi jednu od najvećih senzacija.
Najavljivao je Fjuri spektakl i laku pobedu, uporedio se sa Novakom Đokovićem i njegovom dominacijom na Vimbldonu, poručivši da će Kamerunac ekspresno završiti na podu, a bilo je obrnuto. Uspeo je Frensis Nganu serijom preciznih i snažnih udaraca prvo da „pocepa“ arkadu „kralju cigana“ i dobro da ga uzdrma. Bio je krvav i na podu Fjuri, pao je u trećoj rundi i činilo se da će Fjuri posle 16 godina doživeti prvi poraz.
Luis Dijaz - Sputnik Srbija, 1920, 29.10.2023
SPORT
Drama zvezde Liverpula – Luisu kidnapovani roditelji u domovini /video/
Ipak, uspeo je da se konsoliduje i da posle prve runde koju je dobio, dobije i četvrtu. U poslednje dve runde Fjuri se bolje kretao i delovao je svežije od rivala, te je „na mišiće“ uspeo minimalnom razlikom da ih dobije.
Spektaklu u Rijadu prisustvovale su brojne ličnosti iz sveta sporta, na tribinama se našao Kristijano Ronaldo, Luis Figo, Majk Tajson, Ivander Holifild, Rio Ferdinand i brojne druge zvezde, a u trenucima dok su sudije proglašavale Tajsona Fjurija za pobednika, usledili su sporadični zvižduci s tribina, čime je iskazano nezadovoljstvo jer je „kralj cigana“ slavio protiv odličnog Kamerunca.
„Tesna pobeda. To definitivno nije bilo u scenario. Frensis je definitivno bolji bokser nego što smo svi mislili“, kratko je poručio „kralj cigana“.
Britanac je tako sačuvao WBC pojas kao i zvanje linealnog šampiona teške kategorije koje je stekao još 2015. godine kada je slavio protiv Vladimira Klička.
Bokser iz Mančestera ima skor od 35 pobeda od čega 25 nokautom uz jedan remi u 36 borbi, dok je Enganu poražen u svom prvom profi boks meču, posle fantastične UFC karijere.
Pogledajte novu epizodu emisije Miljanov korner.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 28.10.2023
SPORT
Đoković se raduje Olimpijskim igrama: Neću se penzionisati dok pobeđujem mlađe momke
Ergin Ataman - Sputnik Srbija, 1920, 28.10.2023
SPORT
Vapaj Turčina posle 12 pojačanja: „Uznemiren sam, treba nam još igrača“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala