- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Vapaj Turčina posle 12 pojačanja: „Uznemiren sam, treba nam još igrača“

© Foto : FIBAErgin Ataman
Ergin Ataman - Sputnik Srbija, 1920, 28.10.2023
Pratite nas
Turski stručnjak Ergin Ataman koji je ovog leta stigao iz Efesa u Panatinaikos, a tim je pojačao sa čak 12 pojačanja, bez ustezanja je poručio da mu trebaju još dvojica novih košarkaša!?
„Atinski zeleni“ ne beleže rezultate kakvi se očekuju zbog silnih potrošenih miliona, pa je temperamentni Ataman brže bolje naglas zakukao, kako bi sve bilo lakše da ima veći broj igrača sa fajnal-for iskustvom, kao i da mu zbog povreda fale bar dva nova igrača.
„Istina je da je Panatinaikos formirao novi tim, ali... Realnost je da je od svih njih samo Kostas Slukas igrao fajnal-for. Igrači počinju da razumeju koliko je zapravo teško. Nije to igrati, sedam osam minuta u NBA, ili sedam osam u Evrokupu, ili drugim timovima koji nemaju velike ciljeve. Polako počinju da shvataju da smo stvorili novi tim, nakon što je Panatinaikos bio poslednji u Evroligi prošle sezone“, rekao je Ergin Ataman.
„Atinski zeleni“ trenutno imaju učinak u eltinom takmičenju od dve pobede i tri poraza.
„Tržište je bilo takvo da nismo bili u prilici da dovedemo košarkaše sa fajnal-for iskustvo. Rekao sam im da nam je protiv Olimpijakosa bitna pobeda, ali su nas oni pobedili pred 20.000 ljudi u odličnoj atmosferi. Ukoliko smo zaista dobar tim, ne vidim razlog zašto ih ne bismo pobedili kao gosti? Potrebno je da odgovorimo na identičan način“, rekao je Turčin.
Žoze Murinjo - Sputnik Srbija, 1920, 28.10.2023
SPORT
To može samo Žoze – korpa za veš i stari dobri autobus
Među 12 novajlila koji su se preselili u Atinu su i dvojica košarkaša Partizana – Matijas Lesor i Janis Papaptetru. Upravo je Papapetru povređen i to je nešto što je poremetilo planove Ergina Atamana na startu sezone.
„Operacija Papapetrua bila je veliko iznenađenje za nas. Igrao je sve utakmice za Partizan, sve na Mundobasketu i onda je udlučio da se operiše. Uznemiren sam zbog te operacije. Realnost je da su nam potrebna još dvojica igrača. To je dobra vest za medije. Potrebni su nam plejmejker i nisko krilo. Oni bi trebalo da pomognu Slukasu jer smo mi nov tim u izgradnji i moramo da se prilagođavamo. Ne mogu da igram sa Ernangomezom na trojici. Predsednik podržava tu ideju, ali na tržištu nije lako pronaći pravog igrača“, zaključio je Ataman, koji je bez problema posle 12 pojačanja, zavapio za još dva nova imena.
Znajući kakav je vlasnik „zelenih iz Atine“ Dimitris Janakopulos i koliko para ima, niko ne bi smeo da se iznenadi ukoliko nezajažljivom Atamanu uskoro želja bude ispunjena.
Pogledajte novu epizodu emisije Miljanov korner.
Matijas Lesor se otima iz zagrljaja saigrača i članova stručnog štaba - Sputnik Srbija, 1920, 28.10.2023
SPORT
Lesora napali zbog Partizana – odmah je stigao odgovor: „To su moja braća“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala