- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Zlatni dečko“ je Realov Zidan i Ronaldo i hoće „Zlatnu loptu“

© AFP 2023 / LLUIS GENEDžud Belingem
Džud Belingem - Sputnik Srbija, 1920, 29.10.2023
Pratite nas
Vezista Real Madrida Džud Belingem, koji je sa dva gola trasirao Realu put ka preokretu i tri boda u dvoboju sa Barselonom (1:2), trenutno je bez dileme najbolji fudbaler planete. Supertalentovanom Englezu u kom je kraljevski klub ubo džekpot, 10. novembra biće uručena nagrada „Zlatni dečko“, ali je jasno da on puca na „Zlatnu loptu“.
Naravno, ne ove godine, ali ukoliko nastavi da s peticom na leđima po uzoru na legendarnog Zinedina Zidana teroriše rivale s golgeterskim instinktom Kristijana Ronalda, onda je jasno da je samo pitanje trenutka kada će Džud Belingem dobiti najprestižniju nagradu u svetu fudbala.
Brojke su neumoljive i one ne greše, a one kažu – 13 utakmica i 13 golova uz tri asistencije u belom kraljevskom dresu u prvoj sezoni najvećg kluba na planeti.
Praktično ne postoji utakmica Real Madrida ove sezone u kojoj se sve nije vrtelo i koju na kraju nije rešio nekadašnji ofanzivni vezista Borusije Dortmund i Birmingema.
Davno je Pep Gvardiola pričao za Belgingema, kada je imao svega 17 leta, da razmišlja kao „mator“ i da je prosto neverovatno da je toliko mlad, a da tako zrelo rešava najkomplikovanije situacije na travnatom tepihu.
Prepoznao je to Real i kupio ga minulog leta od Dortmunda i tada je usledila „eksplozija“ na velikoj sceni. Očekivalo se da će odlaskom prve zvezde Karima Benzeme novi lider biti Brazilac Vinisijus Žunior, ali se fudbalskim kvalitetima i neverovatnom skromnošću prosto nametnuo Džud Belingem. Poklonio mu se posle „El klasika“ u kom je poneo epitet heroja i saigrač Vinisijus, poručivši na društvenim mrežama da je Džud = Kristijano Ronaldo.
Arina Sabalenka - Sputnik Srbija, 1920, 29.10.2023
SPORT
Beloruskinja je održala reč i ostvarila san, ali: „Postala sam meta“
Prema nagoveštaju najpoznatijeg španskog sportskog lista „Marka“, Belingemu će gotovo sigurno 10. novembra biti uručena nagrada „Zlatni dečko“, i to, s nikad ubedljivijim odnosom glasova, jer će navodno dobiti naklonost čak 95 odsto urednika koji glasaju širom sveta i tako će surovo porazati konkurenciju.
Ali, ono što je već sada potpuno jasno svima onima koji gledaju fudbal, prate, vole i navijaju za „kraljevski klub“, jeste da je Real u Džudu dobio eleganciju i preglednost igre Zinedina Zidana, a predatorski instinkt za davanje golova kao Kristijano Ronaldo.
Kada to spojite dobijete „najsavršenijeg fudbalera“ današnjice, skromnog 20-godišnjaka koji se praktično igra fudbala, poigrava sa rivalima i ko od šale trese mreže i to u premijernoj sezoni u dresu kluba koji sa sobom nosi najveći mogući pritisak i mnoge je „pojeo“.
Ne i Džuda Belingema, koji igra kao lud, i kom je svaka naredna utakmica i rival potencijalna „žrtva“ da se surovo poigra, što se završava golom ili asistencijom.
Dame i gospodo, Džud Belingem - "Zlatni dečko" i buduća "Zlatna lopta" svetskog fudbala.
Luis Dijaz - Sputnik Srbija, 1920, 29.10.2023
SPORT
Drama zvezde Liverpula – Luisu kidnapovani roditelji u domovini /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala