- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Beloruskinja je održala reč i ostvarila san, ali: „Postala sam meta“

© AP Photo / Kin CheungArina Sabalenka
Arina Sabalenka - Sputnik Srbija, 1920, 29.10.2023
Pratite nas
Beloruska teniserka Rina Sabalenka, koja je sa prvog mesta VTA liste, dočekuje Završni Masters u Kankunu, gde su očajni uslovi za igru, izjavila je da mora još više i jače da radim, jer je postala mesta svih.
Teško je popeti se do vrha, ali je poznato da je zadržati se tamo još teže. Sa tim će u narednom periodu morati da se bori Beloruskinja Arina Sabalenka, koja je nedavno svrgnula s trona suverenu vladarku Poljakinju Igu Švjontek i prvi je reket sveta.
Put velike šampionke iz Belorusije bio je sve samo ne lak. Htela je u pojedinim trenucima da digne ruke od svega i da odustane, ali zbog date reči pokojnom ocu koji joj je bio mentor.
„Pre četiri godine ostala sam bez oca, imali smo san, da pre nego što napunim 25 osvojim nekoliko Grend slemova. Kad je umro, previše sam počela o tome da razmišljam, imam 24 godine i nemam Grend slem. Imam osećaj da sam nametnula sebi pritisak i previše razmišljala o tome. Osećala sam da moram da se izborim sa svim tim. Nisam odustala zbog mog i očevog sna, on to ne bi dopustio. Sigurno bi mi rekao 'Šališ se? Bićeš snažna,onako kako sam te vaspitao, kao prvakinju'. Onda sam prelomila i rekla da moram dalje“, ispričala je Arina u serijali „Brejk poen“ prošle godine.
I – održala je reč, ostvarila svoj i očev san. Sada je prva, najbolja na svetu i svi žele njen „skapl“ žele da je pobede i da je skinu sa prve pozicije na ženskoj rang listi, a ona je toga svesna. Neće tako lako dopustiti rokadu na vrhu.
„Da budem iskrena ništa nije previše drugačije sada kada sam prvi na svetu. U pitanju je samo to rangiranje i ništa više. Ništa ase ne menja, a ja moram još više i još bolje i jače da radim kako bih ostala tu gde sam trenutno. Osećam da sam meta svih, i nastavljam da radim naporno kako bih pobošljala svoj tenis“, rekla je Arina Sabalenka.
Beloruskinja u Kankunu predvodi teniserke, najboljih osam u sezoni, a to su još: Iga Švjontek, Koko Gof, Jelena Ribakina, Ons Žabur, Marketa Vondroušova i Marija Sakari.
Prosto je neverovatno i nedopustivo da se one za Završni masters u Kankunu pripremaju samo na dva terena zbog čega se prva javno požalila upravo Arina Sabalenka, a oglasila se i PTPA organizacija na čijem čelu je Srbin Novak Đoković.
Pogledajte novu epizodu emisije Miljanov korner.
Novak Đoković Ben Šelton US Open - Sputnik Srbija, 1920, 29.10.2023
SPORT
Džentlmen Novak u društvu Albanke na finalu – Rita zaboravila šta je uradila /foto, video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala