- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Direktor Evrolige: Pismo Partizana otvorilo vrata Makabiju

© Tanjug / VLADIMIR SPORCICPartizan - Makabi, Evroliga
Partizan - Makabi, Evroliga - Sputnik Srbija, 1920, 26.10.2023
Pratite nas
Zbog sukoba Izraela i Palestine košarkaši Makabija iz Tel Aviva ne mogu da igraju utakmice na svom terenu, zbog čega je odlučeno da druge timove kao domaćini dočekuju u Beogradu. Paulijus Motejunas, izvršni direktor Evrolige, objasnio je za turske medije zašto je odluku pala na srpsku prestonicu.
U teškoj situaciji našao se Makabi iz Tel Aviva, koji ne samo da nije imao gde da igra već je morao da sačeka i odluku da li će nastaviti da se takmiči u Evroligi.
Karlos Alkaras - Sputnik Srbija, 1920, 26.10.2023
SPORT
Alkaras se vraća na teren – ponovo juri Novaka
„Ključna stvar je bila da su se svi timovi složili u oceni da takmičenje mora da se nastavi, a to je želelo i rukovodstvo lige. To nije lako jer ekipe dolaze iz različitih zemalja, koje imaju različite politike. Makabi će nastaviti da igra, tako da možemo da kažemo da smo imali uspešan sastanak“, rekao je Paulijus Motejunas.
Izvršni direktor elitnog evropskog takmičenja istakao je da je želja izraelskog kluba bila da igraju u Beogradu.
„Makabi je izneo predlog da igra u Beogradu i mi smo to prihvatili. Sada treba to da isprobamo. Hoteli, hala, prevoz, bezbednost… Moramo da budemo uvereni da sve ide po planu“, objasnio je Motejunas.
Odmah posle eskalacije sukoba Makabi je dobio poziv od Partizana da mečeve igra na njihovom terenu.
„Znam da su uključene gradske vlasti, tako da mislim da je pismo Partizana pomoglo da se otvore neka vrata. Postojala su i neke druge opcije. Druge države su takođe rekle da bi želele da pomognu, ali Makabi je Beograd video kao najbolju opciju. Zahvalan sam vlasima u Srbiji što su iskazali interesovanje i primili Makabi na ovu sezonu. Teško je pričati o celoj sezoni, ali makar u prvom delu Makabi ima dom gde može da igra“, objasnio je Motejunas.
Troškove boravka u Srbiji većinski plaća klub, a prvi gosti koje Makabi dočekuje u srpksoj prestonici su košarkaši Bajerna, devetog novembra.
Košarkaši Makabija odigrali su tri utakmice od početka sezone u Evroligi. Na domaćem terenu pobedili su Partizan, u gostima su posle produžetaka savladali Panatinaikos, a jedini poraz zabeležili su protiv Valensije.
Darko Rajaković - Sputnik Srbija, 1920, 26.10.2023
SPORT
Srbin pobedio na debiju u NBA ligi: Emotivni Darko napravio šou i održao govor za pamćenje /video/
Luka Dončić - Sputnik Srbija, 1920, 26.10.2023
SPORT
Luka nadmašio Jokića i zasenio Irvinga – debitovao Egzum
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala