- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Luka nadmašio Jokića i zasenio Irvinga – debitovao Egzum

© AP Photo / Eric GayLuka Dončić
Luka Dončić - Sputnik Srbija, 1920, 26.10.2023
Pratite nas
Luka Dončić, slovenački košarkaš, blistao je u prvom kolu NBA lige u pobedi Dalasa protiv San Antonija rezultatom 126:119 (23:43, 28:25, 32:23, 30:28). Maestralni Luka ostvario je tripl-dabl učinak, a pomoć je imao i od Kajrija Irvinga koji je zajedno sa njim pogađao u važnim trenucima.
Maveriksi nisu mogli da se pohvale dobrim početkom utakmice, a pet poena Luke Dončića nije ukazivalo na ono što sledi.
Bogdan Bogdanović - Sputnik Srbija, 1920, 26.10.2023
SPORT
Bogdan nije blistao – ali je oduševio jednim potezom /video/
Slovenački košarkaš iz deonice u deonicu bio je sve bolji, a do kraja je upisao 33 poena, 13 skokova i deset asistencija za prvi tripl-dabl u prvoj utakmici u sezoni. Ovim učinkom Luka je nadmašio tripl-dabl Nikole Jokića koji je u pobedi Lejkersa prethodne noći upisao 29 poena, 13 skokova i 11 asistencija.
Dončić je na parketu bio 34 minuta, šutirao je 10/14 za dva poena, 3/11 za tri poena, a svi ti poeni stigli su onda kada je bilo najvažnije. Čini se da je tripl-dabl slovenačkog košarkaš ostavio u senci Kajrija Irvinga koji je imao velikog udela u pobedi Maveriksa.
Irving je upisao 22 poena, dva skoka i šest asistencija, daleko malje od Luke, međutim upravo je njegova trojka donela prednost Dalasu na minut i pedeset sekundi do kraja. Za njom je usledila i Lukina trojka kojom je pobeda bila pečatirana.
Nije bez razloga Luka dobio više na značaju. Kada je pogodio poslednju trojku do kraja utakmice ostalo eje trideset sekundi. Tom sjajnom step-bek trojkom Dončić je zapravo i odlučio pobednika.
Dončić i Irving dali su po deset poena u poslednjoj deonici kada se rezultat lomio i kada se prednost konstantno smenjivala, pa su tako pokazali da kao tandem mogu odlično da funkcionišu.
Ovaj meč bio je i debi Dantea Egzuma, bivšeg košarkaša Partizana, koji je za osam minuta na parketu postigao tri poena i upisao jednu asistenciju.
U timu San Antonija najbolje se snašao Devin Vasel koji je upisao 23 poena, a pratio ga je Džonson s 17.
Greg Popovič - Sputnik Srbija, 1920, 25.10.2023
SPORT
Amerika će videti novu revoluciju „ludog Srbina“ /video/
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 25.10.2023
SPORT
Lebron pobegao od Jokića posle poraza – srpski as ostao u čudu /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala