- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Amerika će videti novu revoluciju „ludog Srbina“ /video/

© AP Photo / Eric GayGreg Popovič
Greg Popovič - Sputnik Srbija, 1920, 25.10.2023
Pratite nas
Nova sezona NBA lige neće kao fokus doneti ni Nikolu Jokića, ni Denver, ni Lebrona Džejmsa i Lejkerse, već „ludog Srbina“ Grega Popoviča i novu eru koju on stvara u svojim legendarnim San Antonio Sparsima.
San Antonio već godinama unazad nije konkurent za titulu, ali su sezone tavorenja došle na naplatu.
Lutrijom za izbor na NBA draftu Popović i Sparsi su dobili šansu koju nisu želeli da propuste – kao prvog pika su izabrali čudesnog Francuza Viktora Vembanjamu koji ima sve predispozicije da postane najspektakularniji igrač u istoriji NBA lige.
Momak rođen 2004. godine je apsolutno čudo prirode, visok je 224 centimetara, ima nešto više od stotinu kilograma i neverovatne fizičke predispozicije, što su godinama unazad osnovna stavka za uspeh u NBA ligi.
Sa visinom od 224 centimetara bilo bi očekivano da Vembanjama igra centra, ali to nije slučaj, on ima spektakularnu kontrolu lopte, odličan šut i brzinu neuporedivu sa bilo kim od rivala.
Vembanjama će biti apsolutna zvezda naredne sezone NBA lige, a Popovič je za novu takmičarsku godinu rešio da pripremi pravu revoluciju u košarci.
Na stranicama Sputnjik sporta smo već pisali o momku pod imenom Džeremi Sohan, rođenom Amerikancu sa korenima iz Poljske koji je prošle godine stigao u redove San Antonija i svojom igrom i izgledom je podsetio na legendarnog Denisa Rodmana.
Džeremi Sohan - Sputnik Srbija, 1920, 24.06.2022
SPORT
„Ludi Srbin“ je pronašao novog egzotičnog pulena: „Može da živi na Tibetu, a može i u Hrvatskoj“
Za njega je Popovič pripremio novu, potpuno revolucionarnu ulogu – igrač visok 203 centimetara, dosad primarno korišćen kao krilni centar, u narednoj sezoni biće starter na poziciji plejmejkera.
„Era košarke bez pozicija stiže u San Antonio kroz slučaj Sohana. Raznovrsni napadač eksplozivan na obruču, stabilan u odbrani sa karakterom koji pleni. Uz to, on je veoma nepredvidiv. I to će koristiti Popovič“, navodi se u tekstu renomiranog Sports ilustrejteda.
Zna i Popovič da je Sohan nepredvidiv. I to mu se jako dopada.
„Niko ne zna šta će on uraditi. Ali, on se baca svuda, on se takmiči. On je skakač, on je defanzivac i ne plaši se da napravi grešku“, istakao je Greg.
Novu veliku šansu u NBA ligi dobiće i Zek Kolins, za koga je sigurno da će biti startni centar, dok će Vembanjama, bar provizorno, biti krilni centar.
Nekada veoma ozbiljan koledž igrač, deseti pik na NBA draftu 2017. godine, imao je mnogo problema sa povredama i nije uspeo da ostvari pun potencijal u Portlandu, ekipi koja ga je dovela u ligu.
Popovič mu je pružio šansu da se dokaže, 2021. je stigao u Sparse, a pred početak nove sezone potpisao je novi dvogodišnji ugovor vredan 35 miliona dolara i sledi mu trenutak istine – Greg veruje u njega, a sada će morati i da dokaže da je vredan toga.
Priliku da prezentuje svetu nove ideje Popovič će imati u noći između 25. i 26. oktobra kada će njegovi Sparsi igrati prvu utakmicu nove sezone protiv Dalasa na svom terenu, u teksaškom derbiju.
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 25.10.2023
SPORT
Lebron pobegao od Jokića posle poraza – srpski as ostao u čudu /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala