- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Novak ni u Top 10 i „slobodan pad“ Ronalda

© AP Photo / Manu FernandezNovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 20.10.2023
Pratite nas
Objavljena je nova godišnja lista „Sports Pro“ u kojoj se u Top 10 ne nalazi najbolji teniser sveta svih vremena Novak Đoković, kada su u pitanju marketinški najisplativiji sportisti planete. Pomalo iznenađujuće i začuđujuće da je Srbin na 11. poziciji, ako se uzme u obzir koliko traje i šta je sve osvojio i uradio za beli sport.
Na vrh liste po drugi put je zaseo argentinski superstar Lionel Mesi, koji je iza sebe ostavio NBA asa i člana Los Anđeles Lejkersa Lebrona Džejmsa, treća je američka fudbalerka Aleks Morgan.
Fudbaler Crvene zvezde Hvang In Bom u duelu sa Hulijanom Alvarezom iz Mančester Sitija na meču Lige šampiona - Sputnik Srbija, 1920, 20.10.2023
SPORT
Prokletstvo reprezentativne pauze za crveni alarm u Zvezdi
Jasno je da na pomenutoj listi dominiraju sportisti iz Amerike, jer je iza četvrtoplasiranog Janisa Adetokumba superstara Milvoki Baksa, još jedna Amerikanka, Megan Rapino, koja baš kao i pomenuta Aleks Morgan brani boje nacionalnog tima SAD u fudbalu.
U Top 10 svoje mesto zauzeli su još Mikaela Šifrin, kao i Luis Hamilton, Simon Bejls, Kilijan Mbape i vozač formule 1 Maks Ferstapen.
A dok je Mesi postao drugi sportista u istoriji koji je uspeo da bude na prvom mestu godišnje liste „Sports Pro“, njegov najveći rival Kristijano Ronaldo pao je sa prvog mesta na čak 27. poziciju.
Iza Novaka Đokovića koji je na 11. mestu nalazi se teniserka Koko Gof, tu je i Naomi Osaka, Arbina Sabalenka, dok je Rafael Nadal na 41. mestu.
Aleksandar Mitrović i Dragan Stojković Piksi - Sputnik Srbija, 1920, 20.10.2023
SPORT
Srbiji se žuri na Evropsko prvenstvo – neobičan termin za meč sa Bugarima
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala