- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Srbiji se žuri na Evropsko prvenstvo – neobičan termin za meč sa Bugarima

© Foto : FSSAleksandar Mitrović i Dragan Stojković Piksi
Aleksandar Mitrović i Dragan Stojković Piksi - Sputnik Srbija, 1920, 20.10.2023
Pratite nas
Fudbalere Srbije još samo bod deli do plasmana na Evropsko prvenstvo u Nemačkoj 2024. godine i do kraja kvalifikacija ostao im je meč sa Bugarskom u Leskovcu 19. novembra. Fudbalski savez potvrdio je da će meč početi u 15 časova, što je prvi put tokom kvalifikacija da Orlovi igraju u tom terminu.
Spektakl na jugu Srbije u Leskovcu očekuje se u nedelju, 19. novembra, kada će Orlovi odigrati svoj poslednji meč na putu ka završnoj kontinentalnoj smotri, a rival će biti prežaljeni Bugari koji su predvođeni bivšim selektorom Srbije Mladenom Krstajićem zakucani za dno kvalifikacione Grupe G sa samo dva osvojena boda.
Novi velelepni stadion „Dubočica“ u Leskovcu ima kapacitet svega 8.000 mesta i nema sumnje da će biti ispunjen do poslednjeg mesta kako bi se Draganu Stojkoviću Piksiju i njegovim izabranicima pružila podrška na poslednjem stepeniku ka ostvarenju sna dugog 24 godine.
Srbija do sada u prethodnih sedam kvalifikacionih mečeva sa Mađarskom, Litvanijom, Crnom Gorom i Bugarskom, nije igrala u pomenutom terminu od 15 sati.
Olakšavajuća okolnost za navijače jeste što je u pitanju nedelja, pa većina njih neće imati obavezu da ide na posao i moći će da podrži Orlove u utakmici u kojoj im je i bod dovoljan da i teoretski izbore odlazak na EP u Nemačkoj naredne godine.
Željko Obradović - Sputnik Srbija, 1920, 20.10.2023
SPORT
„Čitava večnost“ – Partizan je pao posle drame, a Željko objasnio uzrok poraza
Podsetimo, Srbija je poslednji put pod imenom Jugoslavija bila akter Evropskog prvenstva, bilo je to u Belgiji i Holandiji 2000. godine.
Iz naše Grupe G već su se na EP plasirali Mađari, u igri su i Crnogorci, ali posle poraza u Beogradu na stadionu „Rajko Mitić“ od Srbije rezultatom 3:1, sa daleko manjim šansama.
Otpisani su odavno Litvanija i Bugarska, na čijem kormilu se i dalje nalazi Mladen Krstajić, uprkos brodolomu u kvalifikacionom ciklusu.
Navijači Švedske - Sputnik Srbija, 1920, 19.10.2023
SPORT
Epilog drame u Briselu – po bod za oba tima
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala