- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Čitava večnost“ – Partizan je pao posle drame, a Željko objasnio uzrok poraza

© Sputnik / Lola ĐorđevićŽeljko Obradović
Željko Obradović - Sputnik Srbija, 1920, 20.10.2023
Pratite nas
Treći poraz u četiri meča Evrolige upisao je Partizan, ovoga puta posle drame i produžetka u Pireju protiv Olimpijakosa (98:94), a Željko Obradović nije krio da je propuštena velika prilika za skalp grčkih crveno-belih.
Džejms Naneli uspeo je trojkom praktično uz zvuk sirene da da odvede meč u produžetak, ali su crno-beli pali u dodatnih pet minuta.
„Ako igrate produžetak i igrač na način na koji smo igrali, onda mislim da smo propustili priliku. Čestitam Olimpijakosu na pobedi“, izjavio je prekaljeni stručnjak koji ima rekordnih devet titula Evrolige.
Olimpijakos je blagu prednost u prvom poluvremenu održavao kroz ofanzivni skok, koristivši greške Partizana i veliki broj izgubljenih lopti.
„Prvo poluvreme kod nas je bio problem u izgubljenim loptama i ofanzivnom skoku protivnika. Uprkos tome, imali smo dobar rezultati i minus od samo šest razlike. Srećan sam zbog reakcije u drugom poluvremenu, samo neke odluke koje smo doneli u završnici su bile loše i zbog toga smo izgubili utakmicu“, rekao je Željko.
Obradović je „vruće glave“ ekspresno uspeo da locira problem i šta je presudilo da Partizan na kraju padne u paklu Pireja.
„Još jedna važna stvar je što smo igrali bez Kaminskog i Alena Smailagića previše dugo zbog pete lične greške. TO je za nas bio veliki proble. Ima mnogo ključnihi momenata u meču, ukoliko igrate dobro i dvojica visokih igrača zbog pet ličnih moraju napolje. Ako pogledate statistiku, igrali smo ukupno 13 minuta bez centra. To je u košarci cela večnost, tih 13 minuta“, slikovito je dočarao razlog poraza u Atini Željko Obradović.
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 20.10.2023
SPORT
I sve je kao pre: MVP partija Nikole Jokića – razigrani Micić punio kolone /video/
Partizan i Igokea - Sputnik Srbija, 1920, 19.10.2023
SPORT
Smailagić briljirao, Naneli dao nadu – Panterove nevolje presudile Partizanu u Pireju
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala