- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

I sve je kao pre: MVP partija Nikole Jokića – razigrani Micić punio kolone /video/

© AP Photo / David Zalubowski)Nikola Jokić
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 20.10.2023
Pratite nas
Košarkaši Denver Nagetsa pobedili su Los Anđeles Kliperse u poslednjem predsezonskom meču – 103:90, a ekipu je predvodio Nikola Jokić koji je ostvario dabl-dabl učinak, nedostajala su mu dva skoka za tripl dabl, iako je odigao svega tri četvrtine.
Gotovo izjednačen meč igrali su aktuelni šampioni NBA lige protiv Klipersa, a susret je „prelomio“ upravo košarkaški genije iz Sombora, koji je trojkom na startu treće deonice odveo „grumenje“ na plus četiri – 61:57, posle čega gosti iz Los Anđelesa više nisu uspeli da se vrate i prednost je samo rasla.
Nikola Jokić kog je trener Denvera Majkl Meloun odmarao u prethodnim mečevima, sada je već do poluvremena ubacio 18 poena, imao je osam skokova i sedam asistencija. Do kraja susreta te brojke su porasle, pa je srpski reprezentativac koji nije ulazio u igru u odlučujućem kvartalu stao na 25 poena, 14 skokova i osam asistencija, što je potvrda MVP partije na koju je navikao Ameriku i kompletnu košarkašku javnost.
Željko Obradović - Sputnik Srbija, 1920, 20.10.2023
SPORT
„Čitava večnost“ – Partizan je pao posle drame, a Željko objasnio uzrok poraza
Jokić je imao podršku Kaldvela Poupa i Arona Gordona koji su ubacili po 13 poena, Kanađanin Džamal Marej je ubacio osam poena.
U redovima Klipersa, bolji od ostalih bio je Bouns Hajlend sa 25 poena, uz sedam skokova i šest asistencija.
Kada su ostali srpski košarkaši u NBA ligi u pitanju koji su zaigrali u noći između četvrtka i petka, na parketu našao se Vasilije Micić.
Dvostruki MVP Evrolige koji je ovog leta stigao u Ameriku, postigao je osam poena uz četiri skoka, šest asistencija uz ukradenu loptu za nešto manje od 17 minuta provedenih u igri u tesnom porazu Oklahome Tander od Detroit Pistonsa rezultatom 116:118.
Što se tiče početka nove sezone NBA lige, Denver će na premijeri u noći između 24. I 25. oktobra odmeriti snage sa Los Anđeles Lejkersima.
Partizan i Igokea - Sputnik Srbija, 1920, 19.10.2023
SPORT
Smailagić briljirao, Naneli dao nadu – Panterove nevolje presudile Partizanu u Pireju
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala