- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Englezi se slade sramotom Srbije: „Bili su krvoločni“

© Foto : FSSFudbalska reprezentacija Srbije U21
Fudbalska reprezentacija Srbije U21 - Sputnik Srbija, 1920, 13.10.2023
Pratite nas
Fudbaleri Srbije u reprezentaciji do 21 godine doživeli su najteži poraz u istoriji od selekcije Engleske rezultatom 9:1. Dok od Orlića i selektora Dušana Đorđevića razumljivo nema reči o teškom porazu Li Karsli, selektor Engleske, hvali se svojom selekcijom koja je dobila neverovatno visoke ocene.
Fudbalski medij „One football“ objavio je ocene mladih engleskih fudbalera koji su ponizili Srbiju u drugom kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.
Po dva gola upisali su Džejdon Filodžen, Harvi Eliot i Noni Madueke,dok su se u strelce upisal i Delap i Rou, dok je jedan autogol postigao Luka Subotić. Za Srbiju je prvi i jedini pogodak upisao Vladimir Lučić.
Posle prvog primljenog gola mladi srpski fudbaleri kao i da nisu bili na terenu, a to je donelo devet golova Engleske, i četiri devetke za ofanzivce Engleske.
Zasluženo Filodžen je dobio ocenu 9,9, posle njega se najbolje pokazao Mandueke sa ocenom 9,8, a visoku ocenu dobio je i Delap 9,2.
Dodatno poniženje za Orliće je i izjava Lija Karslija, selektora Engleske.
„Osnove večerašnje utakmice su bile zasnovane na nadigravanju protivnika. Važno je da, ako želite da imate dugu karijeru i da igrate za Englesku, morate da budete tehnički i fizički bolji od svog protivnika. To smo i radili na celom terenu. Kada je rezultat počeo da se razvija kako se razvija, nismo stali“, ponosno je poručio Karsli.
Zadovoljan je selektor kako su mladi fudbaleri odgovorili posle primljenog gola.
„Ne možete sebi priuštiti da protraćite previše šansi, a oni su u drugom poluvremenu bili 'krvoločni'. Bilo je to dobro videti jer to pomaže njihovom samopouzdanju. Ponekad kada vidite rezultat, da niste bili na utakmici, pomislili biste da je to šetnja parkom, ali nije bilo tako, posebno kada smo primili gol. Razgovarali smo o tome pre nekoliko dana, kako će ovaj tim reagovati na neuspeh? Ovo svedoči o igračima da su odgovorili na pravi način“, zaključio je selektor reprezentacije Engleske.
Istina je da se u engleskoj reprezentaciji nalaze buduće fudbalske zvezde, ali da li su zaista toliko dominantniji od Orlića?
Eliot je uzdanica Liverpula, od početka sezone odigrao je šest utakmica. Godinu dana stariji Madueke bidića je zvezda Čelsija za koji je na 15 nastupa upisao i jedan gol.
Posle drugog kola Engleska je lider grupe sa šest bodova, koliko ima i Ukrajina, a Orlići imaju tri.
Fudbaleri Hrvatske - Sputnik Srbija, 1920, 13.10.2023
SPORT
Prvi poraz Hrvatske posle čitave decenije – ugrožen odlazak na Evropsko prvenstvo
Mladi fudbaleri Srbije U21 - Sputnik Srbija, 1920, 12.10.2023
SPORT
Najgora utakmica u istoriji Srbije: Žestoko poniženje u Engleskoj
Fudbaleri Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 12.10.2023
SPORT
Rusija pobedila posle sedam meseci
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala