- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Prvi poraz Hrvatske posle čitave decenije – ugrožen odlazak na Evropsko prvenstvo

© AP Photo / Darko VojinovicFudbaleri Hrvatske
Fudbaleri Hrvatske - Sputnik Srbija, 1920, 13.10.2023
Pratite nas
Fudbaleri Hrvatske poraženi su u Osijeku od reprezentacije Turske rezultatom 1:0 u okviru sedmog kola kvalifikacije za Evropsko prvenstvo. Hrvati su tako sebi zakomplikovali put ka šampionatu, dok je Turska praktično već obezbedila učešće.
Deset godina prošlo je od poslednjeg poraza Hrvatske u meču kvalifikacija koji igraju kod kuće, a onda je stigla selekcija Turske i napravila veliko iznenađenje.
Iako je od početka utakmice Dominik Livaković imao nekoliko dobrih intervencija, u 30. minutu sve je prosuo kada je izašao na 20 metara ispred svog gola. Baris Jilmaz iskoristio je tu situaciju i postigao gol za kako se kasnije ispostavilo konačnih 1:0.
Imali su Hrvati i sreće u nastavku utakmice jer fudbaleri Turske nisu realizovali neke prilike, pogotovo strelac gola Jilmaz.
U timu Hrvatske moralo je nešto da se menja pa su tako na teren ušli Lovro Majer, Bruno Petković i Nikola Vlašić. Osetilo se poboljšanje jer su najbolje prilike da stignu do gola imali upravo Majer i Petković, međutim Čakir je ostao nesavladan na golu Turske.
Poraz na domaćem terenu mogao bi da ugrozi odlazak Hrvatske na Evropsko prvenstvo jer je sada Turska preuzela prvo mesto u gripi D. Hrvati su pali na drugo mesto, imaju deset bodova, odnosno tri manje od Turske.
Narednu utakmicu Hrvatska igra protiv Velsa koji ima sedam bodova i isti broj utakmica. Velšani bi zbog 1:1 u prvom međusobnom duelu pobedom na domaćem terenu mogli da steknu prednost i tako zakomplikuju put Hrvatima.
Minimalne, ali svakako postojeće šanse da se umeša ima i reprezentacija Jermenija koja ima sedam bodova, ali i utakmicu manje od Hrvatske.
Mladi fudbaleri Srbije U21 - Sputnik Srbija, 1920, 12.10.2023
SPORT
Najgora utakmica u istoriji Srbije: Žestoko poniženje u Engleskoj
Fudbaleri Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 12.10.2023
SPORT
Rusija pobedila posle sedam meseci
Lazar Samardžić - Sputnik Srbija, 1920, 12.10.2023
SPORT
Orlovi se uzdaju u srpsku maštu i nemačku disciplinu „uličnog fudbalera“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala