- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Najgora utakmica u istoriji Srbije: Žestoko poniženje u Engleskoj

© Foto : FSSMladi fudbaleri Srbije U21
Mladi fudbaleri Srbije U21 - Sputnik Srbija, 1920, 12.10.2023
Pratite nas
Fudbaleri Srbije u kategoriji U21 ubedljivo su poraženi od selekcije Engleske rezultatom 9:1 u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.
Više puta je na početku reprezentacija Engleske probala da šutne ka golu, imali su mladi Englezi i veći posed lopte, međutim Srbija koja je delovala kao autsajder nije se predavala.
Iz prvog šuta ka golu Vladimir Lučić pogađa i donosi prednost Srbiji od 1:0 u 27. minutu.
Čak 694 minuta, odnosno sedam utakmica Englezi su odigrali bez primljenog gola. Poslednji su primili od Hrvatske u prijateljskom meču koji se igrao u martu i to iz penala, a onda je mladi Lučić prekinuo tu strašnu seriju. Međutim, usledila je katastrofa.
Jedan gol Srbije nije mnogo uplašio Engleze koji su nastavili da napadaju. Veljko Ilić upisao je tri intervencije na golu i definitivno su najveće zasluge za to što je Srbija održala vođstvo u tim trenucima išle njemu.
Međutim sve dobro što je do tada uradio Ilić je pokvario u 38. minutu kada je napravio kobnu grešku i loptu poslao pravo u noge Džejdonu Filodženu koji ga je lako savladao i stigao do izjednačenja.
Samo četiri minuta kasnije sve se okrenulo kada je Delap zatresao mrežu za 2:1. Iako je delovalo da bi to moglo da bude sve za prvih 45 minuta, u nadoknadi Harvi Eliot, buduća zezda Liverpula, sa 15 metara, pravo pod prečku postiže pogodak za 3:1.
Nemoćni Ilić nije mogao ništa protiv levica Engleske, a nova je usledila u 53. minutu kada je za 4:1 pogodio Madueke. Prošlo je samo šest minuta, a Madueke je upisao i svoj drugi gol.
Čak 12 šuteva u okvir gola imala je Engleska kojoj nije bilo dovoljno ni pet golova. U 63. minutu ponovo je srpskog golmana savladao Filodžen. Kada se činilo da ne može gore u 87. minutu, srpski fudbaleri toliko su bili izgubljeni da je usledio neverovatan autogol za 7:1.Katstrofa je nastavljena samo minut kasnije kada je Rou pogodio za 8:1.
Srmoti nije bilo kraja, deveti gol postigao je Eliot.
Engleska je pokazala da je sa razlogom aktuelni prvak Evrope u ovoj kategoriji, a Orlići će imati malo vremena da se oporave ne samo fizički već i psihički od ubedljivog poraza. Već u ponedeljak srpsku reprezentaciju čeka meč sa Severnom Irskom.
Fudbaleri Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 12.10.2023
SPORT
Rusija pobedila posle sedam meseci
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala