- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Orlovi se uzdaju u srpsku maštu i nemačku disciplinu „uličnog fudbalera“

© AP Photo / Andrew MedichiniLazar Samardžić
Lazar Samardžić - Sputnik Srbija, 1920, 12.10.2023
Pratite nas
Reprezentativac Srbije Lazar Samardžić izjavio je pred mečeve odluke sa Mađarskom (14. oktobar) i Crnom Gorom (tri dana kasnije), da će Orlovi učiniti sve da pobede i domognu se plasmana na Evropsko prvenstvo, gde nisu bili još od 2000. godine.
Digao je Italiju i Evropu na noge ofanzivni vezista Srbije i Udinezea, zbog gola koji je postigao protiv Napolija (1:4), gde je nanizao sedmoricu rivala, posle čega je rutinski matirao golmana Mereta.
Objasnio je Samardžić za srpske medije na konferenciji pred meč u Budimpešti, kako je uspeo da iskopira Maradonu i Mesija protiv Napolija.
„To mi je najlepši gol u dosadašnjoj karijeri. Žao mi je što nije imao više uticaja na konačan ishod, jer je poslužio samo da ublaži poraz moje ekipe. Meč sam počeo na klupi i bio sam dodatno motivisan da pokažem da zaslužujem mesto od prvog minuta. Rekao sam sebi pokaži šta znaš, pokušaj sve što možeš i videli ste kako se završilo“, rekao je Lazar.
Samardžić od kog se očekuje da jednog dana nasledi kapitena Dušana Tadića, rekao je da voli da „gazi“ loptu i da ga je čuveni nemački strateg Bruno Labadija savršeno opisao kada ga je nazvao fudbaler s ulice.
„Obožavam da kontrolišem loptu donjim delom kopačke, što bi rekli Italijani „suola“, kod nas je to rolanje. To su sve finte sa malog fudbala, a kao dete sam po deset sati dnevno igrao na male golove sa drugarima iz kraja. To je upravo dribling protiv Napolija, jedna od fora sa ulice. Bruno Labadija je pre tri godine rekao, nešto što važi i dan-danas, da sam ulični fudbaler. Odmah je video da posedujem nešto specifično i da mogu da postanem dobar fudbaler. Pomenuo bih i Zekea Nojndorfa koji mi je puno pomogao kada sam bio u Herti u timu do 15 godina. Rekao je da predstavljam perfektnu kombinaciju Nemca i Srbina i to je apsolutno tačno. Imam nemačku disciplinu, a srpsku maštu“, poentirao je Lazar.
Samardžić je pred mečeve odluke u kvalifikacionoj Grupi G sa Mađarskom i Crnom Gorom, obećao da će Orlovi dati sve od sebe da obraduju naciju.
„Osećam se dobro, igram više nego prethodne sezone i to mi je najvažnije. Jedva čekam predstojeća dva izazova sa Srbijom. Očekuju nas dve veoma teške utakmice koje rešavaju mnogo toga u borbi za prva dva mesta u grupi. Unali smo i pre kvalifikacija da Mađari imaju jaku reprezentaciju i da će biti ozbiljan konkurent za jedno od dva prva mesta u grupi. Uverili smo se u to u Beogradu, da im je odbrana jači deo tima, vrlo su organizovani i teško primaju golove. Daćemo sve od sebe da se iz Budimpešte vratimo sa tri boda, što bi bio ogroman korak ka Evropskom prvenstvu“, rekao je Samardžić za sajt FS Srbije.
Talentovani vezista Udinezea je nastavio:
Posle Mađarske, dočekujemo Crnu Goru i svakako da bi nam podrška gledalaca bila od neprocenjivog značaj. Oni su u rezultatskom naletu, igraju dobro i biće nam nezgodan rival“, rekao je Samardžić, dodajući da bi posebnu pažnju u Crnoj Gori trebalo obratiti na bivšeg napadača Crvene zvezde Nikolu Krstovića, koji redovno trese mreže u dresu Lećea, dok Srbija ima Mitrovića koji ne planira da se zaustavi.
Standings provided by Sofascore
Mađarska sa kojom će Srbija odmeriti snage u subotu, 14. oktobra od 20 sati i 45 minuta na "Puškaš areni" u Budimpešti, je lider na tabeli kvalifikacione Grupe G sa 10 bodova, koliko ima i Srbija, koja ima i meč više. Crnogorci su trećeplasirani sa osam, slede Bugarska i Litvanija sa po dva boda.
Pogledajte razgovor sa Vladimirom Jovanovićem.
Lamin Jamal - Sputnik Srbija, 1920, 12.10.2023
SPORT
Barsin „dragulj“ od milijardu evra ruši rekorde i piše istoriju fudbala
Radovan Pankov - Sputnik Srbija, 1920, 12.10.2023
SPORT
Kapiten Legije progovorio o paklu koji su preživeli on i Pankov: „Želim samo da zaboravim...“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala