- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Kirjos brani prijatelja: „Novak najbolji svih vremena – ne cene ga dovoljno“

© AP Photo / Mark BakerNovak Đoković i Nik Kirjos
Novak Đoković i Nik Kirjos - Sputnik Srbija, 1920, 09.10.2023
Pratite nas
Iako je do pre skoro dve godine Nik Kirjos bio jedan od većih „neprijatelja“ Novaka Đokovića, otkad se ta situacija promenila Australijanac koristi svaku priliku da istakne koliko poštuje srpskog asa. Posle osvojenog 24. Grend slema u karijeri Đoković je za Kirjosa definitivno najbolji teniser svih vremena.
Nik Kirjos, australijski tneiser, bio je gost u „Tajson podkastu“, a jedna od tema bio je i Novak Đoković. Iako u jednom periodu nisu imai dobar odnos, to se promenilo, a danas je Australijanac i jedan od najvećih obožavatelja srpskog asa što dokazuju i reči kojima ga je opisao tokom gostovanja.
„Mislim da je Đoković najboljih svih vremena. Ima 24 slema i mislim da će uzeti još nekoliko, to je šašavo. Mislim da ne ga ne cene koliko bi trebalo. Na Turu je skoro 20 godina, dopada mi se ta dugovečnost“, rekao je Kirjos o Đokoviću.
Osim toga što je Novak na početku karijere pokazivao vanserijski talenat kako bi se nadogradio kao igrač i postizao sve rekorde i osvajao titule bilo je potrebno da unapredi fizičku snagu.
„Zato je tim bitan, da imaš fizioterapeuta koji putuje sa tobom, da se pobrineš i da imaš neki rad u teertani. Teško je jer ima dana kada teniski meč može da traja i pet sati. Igrao sam mečeve koji su trajali skoro pet sati. Fizički ste u redu, ali mentalno ste iscrpljeni. I to treba uraditi sedam puta da bi se osvojio grend slem. To je jedna od najtežih stvari da se urade“, zaključio je Australijanac.
Finalista Vimbldona u istom podkastu govorio je i tome sa kim mu je bilo najteže da se suoči od „velike trojke“, a ta nagrada pripala je Rodžeru Federeru.
„Kada sam se pojavio u svetu tenisa, dobio sam priliku da odigram protiv svakakog člana velike trojke. Protiv Nadala sam uvek igrao svoj najbolji tenis. Slično je kao i u boksu - stil prave borbe. Najteže je bilo protiv Federera, pošto je uvek bio agresivan i nije vam dao prostora da dišete“, rekao je Nik.
Kirjos je o Novaku promenio mišljenje pred Australijan open prošle godine kada je oštro osudio svoju zemlju zbog ponašanja i deportacije srpskog asa. Tada je javno stao uz Novaka koji mu je bio izuzetno zahvalan, a posle toga Kirjos je shvatio da se i sam divi najboljem teniseru sveta.
Australijanac je ove sezone zbog povrede odigrao samo jedan turnir i pitanje je kada će ponovo na teren.
Novak Đoković Karlos Alkaras finale Vimbldona - Sputnik Srbija, 1920, 08.10.2023
SPORT
Slavni Amerikanac „očitao lekciju“ Alkarasu: Mora da bude pažljiv kada pominje Novaka
Rafael Nadal - Sputnik Srbija, 1920, 04.10.2023
SPORT
Kraj agonije: Nadal se vratio! /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala