- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Kraj agonije: Nadal se vratio! /video/

© AP Photo / Aaron FavilaRafael Nadal
Rafael Nadal - Sputnik Srbija, 1920, 04.10.2023
Pratite nas
Španski teniser Rafael Nadal koji se povredio početkom godine, konačno se vratio treninzima, a putem društvenih mreža objavio je snimak treninga s betonske podloge.
Čini se da je „bik s majorke“ konačno spreman da zaigra na najvišem nivou, prvi put još od 18. januara 2023. kada je u drugom kolu Australijan open izgubio od Amerikanca Mekenzija Mekdonalda.
Pokušavao je posle toga Rafa da se vrati, ali se nizala povreda za povredom, posle čega je sazvao konferenciju za medije na kojoj je poručio da će se 2024. godine povući iz profesionalnog igranja tenisa, ali da će pre toga učiniti sve da još jednom pokuša da bude konkurentan i da osvoji neki od trofeja.
Brojni teniski stručnjaci koji su se oglasili posle toga, poručili su da bi 37-godišnji Rafael Nadal mogao da osvoji Rolan Garos u maju naredne godine, pod uslovom da bude stoprocentno zdrav.
Sada se čini da je konačno sve u redu, što je sasvim sigurno obradovalo armiju navijača legendarnog španskog tenisera, koji je u međuvremenu dobio dostojnog naslednika u vidu Karlosa Alkarasa.
Podsetimo, Rafael Nadal ima 22 Grend slem titule, dok je njegov najveći rival Novak Đoković u 2023. godini osvojio tri grend slema i ima rekordne 24. titule.
Janik Siner Saša Zverev US Open - Sputnik Srbija, 1920, 04.10.2023
SPORT
Pao je Alkaras, pao je i Medvedev – Siner je šampion Kine!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala