- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Slavni Amerikanac „očitao lekciju“ Alkarasu: Mora da bude pažljiv kada pominje Novaka

© AP Photo / Alberto PezzaliNovak Đoković Karlos Alkaras finale Vimbldona
Novak Đoković Karlos Alkaras finale Vimbldona - Sputnik Srbija, 1920, 08.10.2023
Pratite nas
Novak Đoković, najbolji teniser sveta, stalno je u mislima Karlosa Alkarasa što je sam otkrio španski teniser, a ta njegova iskrena izjava nije naišla na pohvale. Džimi Konors, teniser sa najviše titula u istoriji belog sporta, upozorio je mladog Karlosa da sa takvim izjavama mora da bude oprezan iako ga razume zbog čega je to rekao.
Kako su rekordi padali, titule se ređale, Novaku Đokoviću ciljevi su se menjali, a kada je konačno postao teniser sa najviše nedelja provedenih na prvom mestu to prvo mesto više nije bila primarna stavka.
Međutim, Novakovom trenutno najvećem rivalu Karlosu Alkarasu prvo mesto je najveća satisfakcija pa je zato istakao da mu je Novak stalno u mislima.Posle te izjave važan savez za njega je imao Džimi Konors.
„Alkaras je rekao da svaki put kad trenira, kad igra, misli na Đokovića. Moja prva misao je da mogu da razumem to iako je Alkaras pobedio Novaka i bio mu je donekle ‘trn u oku‘. Morate da budete pažljivi kada to kažete jer se onda spremate za samo jednog igrača. Takođe, razumem i ako kažeš sebi da ako igraš dovoljno dobro da pobediš tog tipa, pobedićeš i druge. Ali, to nije nužno tačno, jer drugi teniseri igraju drugačije kao što je video protiv Sinera. Njegov stil igre je bio drugačiji od Novaka i Medvedeva“, rekao je Konors u svom podkastu „Prednost, Konors“.
Legendarni teniser ukazivao je na to da je mladi Španac ove godine imao možda pobedu nad Đokovićem, ali ga je kasnije porazio ne samo Novak već i Siner.
„Neću da lažem. Novak Đoković mi je na pameti svaki trening. Treniram sa ciljem, idem na turnire sa ciljem. Pokušavam da godinu završim na prvom mestu, tako da mi je Novak Đoković na pameti. Skoro na svakom treningu“, glasila je Karlosova iskrena izjava.
Mladi Španac se sa srpskim asom do sada sastao četiri puta, a dva je pobedio. Novaku je „ukrao“ titulu na Vimbldonu, ali mu se srpski teniser osvetio u Sinsinatiju.
Đoković je trenutno prvi, a Alkarasu je cilj da ga na tom mestu zameni do kraja sezone.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 08.10.2023
SPORT
Zašto je teško pobediti Novaka?
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala