- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Amerika je upoznala Filipa – srpski košarkaš bez promašaja na debiju

© Sputnik / Lola ĐorđevićFilip Petrušev
Filip Petrušev - Sputnik Srbija, 1920, 09.10.2023
Pratite nas
Filip Petrušev, srpski košarkaš, debitovao je za Filadelfiju u pripremnoj utakmici protiv Bostona i to bez promašaja. Dobio je šansu da na parketu provede 12 minuta i čini se da je iskoristio priliku na pravi način.
Posle zapažene sezone u Crvenoj zvezdi i još zapaženijeg Mundobaseta, Filip Petrušev uputio se u Ameriku gde je sa Filadelfijom počeo da se sprema za početak nove NBA sezone, njegove prve u karijeri.
U debitanskoj pripremnoj utakmici Petrušev je postigao šest poena, odnosno tri puta je šutirao bez greške. Pored toga upisao je i tri skoka uz dve asistencije, ali je Boston na kraju slavio rezultatom 114:106.
Srpski reprezentativac tek će imati prilike da igra sa velikim zvezdama svog novog tima jer je Nik Nurs, trener Filadelfije, odlučio da odmara Džoela Embida i Džejmsa Hardena.
Boston nije imao sličnu taktiku pa su na parketu bili Džejson Tejtum, Kristaps Porzingis, Džejlen Braun, ali se zapravo najviše istakao Pejton Pičard koji je imao 26 poena od čega šest pogođenih trojki.
Petruševu će minutaža verovatno rasti kako pripreme budu odmicale, a nema sumnje da će se srpski reprezentativac truditi da se prikaže u najboljem svetlu jer je upravo na taj način i stigao do najjače lige na svetu.
Posle sezone u Crvenoj zvezdi srpski reprezentaivac otišao je da igra Letnju ligu gde je „očarao“ trenera Nursa posle čega je potpisao ugovor sa Filadelfijom.
Motivisano je otputovao sa reprezentacijom na Filipine i bio je jedan od važnijih aduta Srbije za osvajanje srebrne medalje na Svetskom prvenstvu.
Petrušev je karijeru počeo u Megi 2020. godine i brzo je postalo jasno da je Srbija dobila velikog talenta, a odmah nakon jedne sezone otišao je u Efes gde je takođe proveo godinu dana i zatim je došao u Zvezdu.
Košarka - Sputnik Srbija, 1920, 09.10.2023
SPORT
Makabi je dobio ponudu iz Beograda, ali je izabrao drugu destinaciju
 Košarkaš Crvene zvezde Nemanja Nedović - Sputnik Srbija, 1920, 08.10.2023
SPORT
Zvezda se spremala za derbi – pa demonstrirala silu
Srpski košarkaš Aleksa Avramović – KK Partizan - Sputnik Srbija, 1920, 08.10.2023
SPORT
Partizan silovito do pobede u Sloveniji
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala