- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Makabi je dobio ponudu iz Beograda, ali je izabrao drugu destinaciju

© Sputnik / Lola ĐorđevićKošarka
Košarka - Sputnik Srbija, 1920, 09.10.2023
Pratite nas
Zbog rata koji danima bukti u Izraelu, stao je sport u pomenutoj zemlji. Otkazane su sve sportske manifestacije, a Makabiju iz Tel Aviva je Partizan ponudio da mečeve Evrolige igra u Beogradu, ali je „ponos Izraela“ izabrao po svemu sudeći Kipar.
Klub je potvrdio da će nova baza Makabi Tel Aviva biti „rajsko ostrvo“ na koje će prvo odleteti inostrani košarkaši, a zatim će im se pridružiti ostatak ekspedicije, članovi stručnog štaba i domaći košarkaši.
Makabi je u prvom kolu Evrolige, samo dan pre nego što se dogodio napad palestinske grupe Hamas koji je pokrenuo rat u Izraelu, ugostio i pobedio Partizana, a predsednik crno-belih Ostoja Mijailović je uputio pismo u kom je pozvao prijatelje iz Izraela da dođu u Beogradu, da treniraju i igraju.
Makabi je zbog sukoba u Izraelu bio primoran da odloži meč domaćeg prvenstva sa Ironi Kirjatom, posle čega je zatražio i odlaganje meča drugog kola Evrolige sa Armani Olimpijom.
Odložen je i meč Hapoela iz Tel Aviva sa Vulvsom u Evorkupu, kao i utakmica fudbalske reprezentacije Izraela, koja je trebalo u četvrtak da ugosti Švajcarsku u kvalifikacionom meču za plasman na Evropsko prvenstvo u Nemačkoj 2024. godine.
Predsednik košarkaškog kluba Partizan Ostoja Mijailović  - Sputnik Srbija, 1920, 08.10.2023
SPORT
Partizan ponudio pomoć Makabiju: „U Beogradu igrajte mečeve Evrolige“
Partizan - Makabi, Evroliga - Sputnik Srbija, 1920, 08.10.2023
SPORT
Evroliga počela sa otkazivanjem mečeva
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala