- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Partizan ponudio pomoć Makabiju: „U Beogradu igrajte mečeve Evrolige“

© SputnikPredsednik košarkaškog kluba Partizan Ostoja Mijailović
Predsednik košarkaškog kluba Partizan Ostoja Mijailović  - Sputnik Srbija, 1920, 08.10.2023
Pratite nas
Predsednik KK Partizana Ostoja Mijailović ponudio je pomoć Makabiju iz Tel Aviva zbog ratnog stanja koje je na snazi u Izraelu posle napada palestinske militantne grupe Hamas. Sport je u Izraelu stao, a kako Makabi očekuju mečevi u Evroligi, Mijailović je ispred crno-belih ponudio organizaciju treninga i mečeva u Beogradu.
„Poštovani gospodine Mizrahi, dragi prijatelji KK Partizan i Srbije, U ovim tužnim trenucima, u ime KK Partizan želim da izrazim najdublje saučešće vama i vašem narodu. Tokom teških momenata, želim da poručim kako Makabi u Srbiji ima iskrenog prijatelja koji je spreman da mu ponudi novi privremeni dom uz iskrenu dobrodošlicu u Beogradu. Uprkos svim dešavanjima, sportisti moraju nastaviti sa svojim aktivnostima i predstavljanjem svog kluba i zemlje na najbolji mogući način. Njihova uloga je da budu svetla tačka u tmurnim danima za svoj narod. Ukoliko vaš klub bude prinuđen da igra utakmice van svoje zemlje, KK Partizan je spreman da obezbedi trening dvoranu, smeštaj i dvoranu za odigravanje utakmica", navodi se u pismu KK Partizan i dodaje.
„Tokom proteklih više od 40 godina, Makabi i Partizan su bili veliki rivali na terenu, ali su svi naši dueli uvek završeni čestitkama i iskrenim stiskom ruke, uz veliko poštovanje. Nažalost, kroz istoriju KK Partizan, mi smo iskusili situaciju kada smo bili prinuđeni da igramo van svog doma. Zbog svega navedenog, kao gest prijateljstva i zahvalnosti za sve sjajne momente u zajedničkoj istoriji, spremni smo da budemo vaši domaćini. Prijateljstvo između naših naroda je veliko i mi kao klub smatramo ovaj potez logičnim. Budite slobodni da nas kontaktirate u bilo koje vreme i mi ćemo učiniti sve što možemo da pomognemo KK Makabi. Sportski pozdrav, Ostoja Mijailović Predsednik KK Partizan“, navodi se u pismu Partizana.
Partizan je u prvom kolu Evrolige, samo dan pre nemilih događaja odigrao utakmicu u Izraelu, gde je izgubio od Makabija. Klub iz Tel Aviva zatražio je od Evrolige odlaganje utakmice 2. kola Evrolige sa Armanijem.
Majami - Denver, Nikola Jokić, 4. utakmica - Sputnik Srbija, 1920, 08.10.2023
SPORT
Jokić je od Amerikanaca dobio motiv za novu sezonu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala