- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Partizan silovito do pobede u Sloveniji

© Foto : ABA liga / Partizan NIS / Dragana StjepanovićSrpski košarkaš Aleksa Avramović – KK Partizan
Srpski košarkaš Aleksa Avramović – KK Partizan - Sputnik Srbija, 1920, 08.10.2023
Pratite nas
Košarkaši Partizana savladali su ekipu Krke u drugom kolu ABA lige rezultatom 96:56 (16:11, 29:11, 23:20, 28:14).
Loš početak i poraz od Makabija u Evroligi košarkaši Partizana morali su brzo da zaborave jer ih je čekalo drugo kolo ABA lige u Novom Mestu protiv Krke. Crno-beli su u tome i uspeli i protiv Krke pokazali da su se probudili iz zimskog sna.
Košarkaši Krke prednost su stekli posle pola minuta na parketu, međutim to je trajalo kratko jer je Aleksa Avramović ušao u seriju i doneo Partizanu vođstvo koje crno-beli nisu više ispuštali.
Iako u prvoj deonici košarkaši Partizana nisu bili toliko efikasni u napadu bilo je dovoljno da se stekne prednost od pet poena prednosti. Druga četvrtina bila je daleko bolja u ofanzivi, crno-beli dali su čak 29 poena, od toga pet trojki, dok su primili samo 11 poena.
Prednost je bila ubedljiva pa tako ni odlična treća deonica Krke nije bila dovoljna da se približe. Košarkaši kluba iz Slovenije pogodili su četiri trojke u razmaku od nekoliko minuta, međutim beogradski tim i u toj deonici ubacio je tri poena više.
Željko Obradović trudio se da podeli minute svim igračima, a u poslednjoj deonici odličan je bio Balša Koprivica koji je za kratko vreme stigao do devet poena, a do kraja je upisao 12.
Za Partizanovu ubedljivu pobedu najveće zasluge ipak idu Avramoviću koji je postigao 15 poena i tom dodao šest skokova i dve asistencije.
Najefikasniji igrači na meču bili su Crkvenik i Hamilton koji su za Krku ubacili po 16 poena.
Partizan - Makabi, Evroliga - Sputnik Srbija, 1920, 08.10.2023
SPORT
Evroliga počela sa otkazivanjem mečeva
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala