- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Američki stručnjak: Demokrate da paze šta žele, izgubili su prijatelja u republikanskom taboru

© AFP 2023 / SAUL LOEB Predstavnički dom američkog Kongresa
Predstavnički dom američkog Kongresa - Sputnik Srbija, 1920, 04.10.2023
Pratite nas
Demokrate sada treba da budu oprezne šta žele, jer su odobrile smenu čoveka koji im je bio pravi prijatelj u republikanskom taboru, izjavio je Tajler Nikson, stručnjak za veze sa javnošću i advokat bivšeg savetnika predizbornog štaba bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa Rodžera Stouna povodom smene predsedavajućeg Predstavničkog doma Kongresa SAD.
Prema njegovim rečima, pitanje je jesu li američke demokrate dobro osmislile svoju strategiju.
Nikson je za Sputnjik istakao da su demokrate bukvalno uspele da ukradu sredstva poreskih obveznika tim svojim ogromnim nacrtima budžeta, pa je moguće da im je ipak svejedno šta će biti dalje.

„Verujem da im se neće svideti kada na mesto predsedavajućeg Predstavničkog doma dođe pravi republikanac, istinski konzervativac, pravi finansijski jastreb, koji će ih izložiti bespoštednoj kritici i neće igrati zakulisne igre, kao što je radio Mekarti“, zaključio je stručnjak.

Prethodno je objavljeno da je Predstavnički dom američkog Kongresa izglasao smenu svog predsedavajućeg, republikanca Kevina Mekartija.
Inicijativu za smenu Makartija pokrenuo je njegov stranački kolega Met Gejc.
Tenzije između dvojice republikanaca su proključale tokom vikenda, nakon što je predsedavajući Mekarti, uz podršku demokrata, dobio neophodan broj glasova za usvajanje nacrta zakona o privremenom finansiranju vladinih agencija.
Međutim, dogovorom o budžetskom finansiranju koji je postignut kasno u subotu nisu odobrena sredstva u iznosu od šest milijardi dolara za finansiranje zvaničnog Kijeva, jer su kongresmeni Gejc sa Floride i drugi ultrakonzervativci insistirali da su SAD potrošile previše novca na rat Ukrajine sa Rusijom.
Zgrada Kapitola u Vašingtonu - Sputnik Srbija, 1920, 30.09.2023
SVET
Predstavnički dom Kongresa SAD odobrio nacrt o finansiranju vlade koji isključuje pomoć Kijevu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala