- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Od deportacije do večne slave – da li Australija sprema Đokoviću „Nadalov scenario“ iz Pariza?

© Tennis Australia / Uđi u bazu fotografijaNovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 29.09.2023
Pratite nas
Novak Đoković, najbolji teniser sveta, na Australijan openu osvojio je istorijskih deset trofeja, što je dovelo do toga da počne da se govori o tome da bi stadion na prvom Grend slemu u sezoni mogao da nosi ime po srpskom asu. Kreg Tajli, direktor turnira, kaže da ne bi imao ništa protiv.
Australijan open je bio i ostaće Grend slem upamćen po Novaku Đokoviću koji je osvojio deser rekordnih trofeja i dok je Rafael Nadal na Rolan Garosu dobio svoju statuu još se čeka kakvu će počast dobiti srpski as u dalekom Melburnu.
Kreg Tajli, direktor turnira, u podkastu „Rokenrol tenis“ istakao je da sve češće dobija pitanja povodom toga da li će stadion na Australijan openu dobiti ime po Novaku.
„Vi ste druga osoba koja me je to pitala danas. Vidite, imenovanje arene nije moja odluka ili Teniskog saveza Australije jer mi... Mnogo ljudi ne shvata da Vimbldon, Rolan Garos i US Open su u vlasništvu terena na kojima se igraju turniri. Mi ih iznajmljujemo, Vlada Viktorije je vlasnik poseda i imamo sreću da oni investiraju u njih. Ipak, mi ih ne posedujemo“, rekao je Tajli.
Direktor ističe da bi i sam voleo da srpski as dobije priznanje za velika dostignuća na prvom Grend slemu u sezoni.
„Vlada radi veliki posao na sinhronizaciji događaja. Naš turnir je drugačiji od ostalih stvari. Imenovanje arene bila bi kombinacija koja bi morala da ima i uticaj vlade. Ja bih svakako bio neko ko podržava da se Novaku na neki način oda priznanje za njegova neverovatna dostignuća ovde u Australiji“, istakao je Tajli.
Objasnio je Australijanac i zbog čega je problem da se stadion preimenuje.
„Mi od septembra krećemo sa pripremom, u decembru se useljavamo, spremamo sve za događaj i sredinom februara se iseljavamo, i onda se tokom godine tu održavaju koncerti i ostali događaji. Nema tih teniskih terena. Voleli bismo da ih mi posedujemo jer mislimo da bismo imali više krativnosti u organizovanju više teniskih događaja tokom godine", zaključio je Tajli.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 28.09.2023
SPORT
Novak je dobro čuvao tajnu
Stanislas Vavrinka - Sputnik Srbija, 1920, 28.09.2023
SPORT
Košarkaški rezultat na teniskom terenu /video/
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 28.09.2023
SPORT
Iz Prištine se širi hajka na Đokovića
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala