- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Novak je dobro čuvao tajnu

© AFP 2023 / PAUL ELLISNovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 28.09.2023
Pratite nas
Novak Đoković, najbolji teniser sveta, iskoristio je pauzu da se oproba u golfu i to na turniru u Rimu za koji je otkrio da se pripremao čak pola godine.
Za šta god da se uhvati da radi Novaku Đokoviću jednostavno polazi za rukom, pokazao je to i u Rimu gde je nastupao na egzibicionom turniru i oduševio sve prisutne.
Novakovo znanje međutim nije došlo preko noći već je srpski as uspeo da odvoji vremena i u prethodnom periodu se ozbiljno posveti golfu uprkos tome što je prethodnih meseci osvajao i trofeje.
„Kada su me pozvali, pomislio sam da moram da prihvatim, ali i da moram da budem spreman. Odmah sam pitao ko će igrati i želeo sam da znam njihov hendikep. Tada sam počeo više da treniram“, otkrio je srpski as koji je takmičarski nastrojen i kada je egzibicioni turnir u pitanju.
Odvojio je nekoliko meseci za pripremu.
„Šest meseci sam trenirao golf, jer nisam hteo da nekog pogodim lopticom u glavu, niti da se obrukam. To ne sme da mi se desi jer nisam osiguran“, rekao je uz smeh Đoković.
Srpski as žali što nije imao više vremena da se posveti golfu, ali je poslednjih dana pred turnir uzimao i dodatne lekcije.
„Kao otac imam manje vremena, zato sam u poslednijh šest godina ređe igrao. Ali kada sam dobio poziv, povećao sam broj sati i u poslednjih šest meseci, a posebno poslednjih desetak dana, trenirao više. Uzimao sam i lekcije. Morao sam da budem siguran da ću igrati na dovoljno dobrom nivou. Bilo je veoma uzbudljivo i veoma sam zahvalan Rajder kupu što je ugostio i moj tim i mene“, istakao je Novak.
Prvi reket planete zadovoljan je svojim učešćem, a bila je zadovljona ili bolje reći zadivljena i publika koju je Novak oduševio svojim znanjem.
„Nikada u životu nisam igrao golf pred toliko ljudi, a kada se uzme u obzir moj nivo, mislim da sam bio sasvim dobar. Jedan od najboljih koji sam ikada odigrao. Prvo sam hteo da budem oprezan, ali me je bodrenje sa tribina ohrabrilo i uspeo sam. Hvala publici što je došla u tolikom broju i stavila me pod ekstra pritisak. Ovo je bilo jedinstveno iskustvo, velika čast i zlatna prilika koja se jednom u životu pruža“, zaključio je Đoković.
Srpski teniser sada je ponovo na pauzi do Mastersa u Parizu koji je pri njegov naredni turnir. Do kraja godine igraće još i završni Masters u Torinu kao i Dejvis kup sa reprezentacijom Srbije.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 28.09.2023
SPORT
Novak odao počast stradalima: „Svaka suza Boga moli...“ /foto/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala