- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Košarkaški rezultat na teniskom terenu /video/

© AP Photo / Mark J. TerrillStanislas Vavrinka
Stanislas Vavrinka - Sputnik Srbija, 1920, 28.09.2023
Pratite nas
Dok je turnir u Pekingu serije 500 prikupio bolje rangirane igrače na ATP listi, u Astanu su otišli teniseri koji pružaju kako deluje za sada zanimljivije mečeve. Jedan takav priredili su Stan Vavrinka i Markos Điron koji su odigrali meč bez brejk lopte.
Markos Điron, američki teniser, posle skoro tri sata igre i tri taj-brejka uspeo je da savlada iskusnog Stana Vavrinku (6:7, 7:6, 7:6) , Švajcarca koji se neumorno borio, ali na kraju protivniku dopustio preokret.
Bio bi to meč kao i svaki drugi međutim ostaće upamćen po tome što za dva sata i 51 minut na teren nijedan od dvojice tenisera nije dopustio protivniku brejk loptu, a ukupno je u poenima bilo 117:115.
Reklo bi se, kao na košarkaškoj utakmici!
Svaki set bio je kao preslikan dok ne dođe do taj-brejka. Prvi je dobio Švajcarac, ali iako je dobro čuvao svoje servis gemove u drugom i trećem setu Điron je uspevao da dođe do mini brejka u taj-brejku i na taj način preokrene rezultat.
Zanimljivo je i da je Vavrinka imao čak šest duplih servis grešaka, ali ga nijedna nije skupo koštala tokom servis gemova. Razlog tome je 91 odsto osvojenih poena posle ubačenog prvog servisa.
Osim što je dovoljno spektakularno to kako su čuvali svoje gemove, tenis je bio na izuzetno visokom nivou.
Điron je na kraju imao i sreće, osvojio je poen u kojem je pogađao linije i upravo na taj način stigao je do pobede i plasmana u osminu finala gde ga čeka pobednik duela Variljas – Tim.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 28.09.2023
SPORT
Novak odao počast stradalima: „Svaka suza Boga moli...“ /foto/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala