- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Zaboravljeni „srpski sin“ vaskrsao u Holandiji – Piksi, obrati pažnju!

© Sputnik / Lola ĐorđevićFudbalska lopta
Fudbalska lopta  - Sputnik Srbija, 1920, 28.09.2023
Pratite nas
Mnogima na prvu loptu ime Nikolas Agrafiotis verovatno ne znači apsolutno ništa, ali reč je o nekadašnjem juniorskom reprezentativcu Srbije čiji je otac Grk, a majka Srpkinja. Ponovo je napadač Ekselziora počeo da trese mreže u Erediviziji, gde se u uvodnih šest utakmica čak pet puta upisao u strelce.
U Fudbalskom savezu Srbije verovali su pre nekoliko godina da će Nikolas Agrafiotis izrasti u vrsnog golgetera i brže bolje su rešili da ga uvrste u jato Orlova, ali je prelazak iz juniorskog u seniorski fudbal za njega bio izuzetno težak. Nije se najbolje snašao i od momka koji obećava, i koji je 2016. godine predstavljao boje Srbije na turniru „Viktor Banjikov“ u Ukrajini, gde je čak postigao gol protiv Letonije, pao je u zaborav.
Nestao je, nije ga bilo na radaru, ali vesti koje sada stižu iz Holandije, gde Ajaks prolazi kroz pakao, ohrabruju i teraju ljude iz FSS i selektora Dragana Stojkovića Piksija da ipak obrati pažnju na zaboravljenog „srpskog sina“ Nikolasa Agrafiotisa.
„Ubica“ se vratio! Jedan je od komentara na račun igre 23-godišnjeg napadača koji blista u dresu Ekselziora ove sezone i treći je strelac holandskog prvenstva iza Himeneza iz Fejenorda i Grka Pavlidisa iz AZ Alkmara.
Klub iz Roterdama je posle šest odigranih kola na, za njih, visokom sedmom mestu tabele, a Agrafiotis je postigao čak pet od 12 golova Ekselziora do sada u Erediviziji.
Sve to moglo bi da natera selektora Dragana Stojkovića Piksija, koji zajedno sa svojim stručnim štabom, pomno prati šta rade naši fudbaleri širom Evrope i sveta, da usmeri pažnju ka Holandiji gde blista nekadašnji reprezentativac Srbije Nikolas Agrafiotis.
Pogodio je na premijeri protiv Nec Najmehena u ludom meču sa čak sedam golova, koji je Ekselzior rešio u svoju korist rezultatom 4:3. Pogodio je i u remiju sa Ajaksom u Roterdamu (2:2), kao i protiv Fortune i Heraklesa. Postio je samo protiv Almerea, da bi u trijumfu protiv Herenvena ponovo pronašao put do mreže za potvrdu fantastične forme u kojoj se nalazi i koja bi mogla da mu bude najbolja preporuka za povratak u staro jato.
Nikola Krstović - Sputnik Srbija, 1920, 25.09.2023
SPORT
U Zvezdi bio „višak“, sad na Čizmi piše istoriju
Ajaks - Sputnik Srbija, 1920, 25.09.2023
SPORT
Pakao je dobio novo poglavlje – otkaz i pretnja odlaskom na sud
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala