- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Trejd koji je uzdrmao NBA: Amerikanac ostvario san, Nurkić u Finiksu

© AP Photo / Steve DykesDemijan Lilard
Demijan Lilard - Sputnik Srbija, 1920, 27.09.2023
Pratite nas
Američki košarkaški superstar Demijan Lilard napustio je posle 11 godina Portland i karijeru će nastaviti u Milvoki Baksa, to je epilog trejda tri tima koji je uzdrmao NBA ligu. Očekivalo se da će sjajni šuter u Majami, ali na kraju će završiti kod Janisa Adetokumba, dok će njegov doskorašnji saigrač Jusuf Nurkić u Finiks Sanse.
Trejd o kom bruji Amerika, NBA liga i Evropa, prvi je objavio pouzdani NBA insajder Adrijan Vojnarovski koji je otkrio sve detalje.
Lilard ide u Milvoki, dok će Džru Holidej, Diandre Ejton, Tumani Kamara i još nekoliko pikova prve runde doći u Portlande Blejzerse.
U Finiks će uz Nurkića i Grejson Alen, Nasir Litl i Keon Džonson.
Malo ko se nadao ovakvom raspletu i tome da će Demijan Lilard ispuniti san, jer mu je želja bila da zaigra u istom timu sa Janisom Adetokumbom. Upravo ga je Janis na ovogodišnjem Ol-star meču izabrao kao prvog pika, iako su mnogi očekivali da će uzeto Džrua Holideja, što se nije dogodilo.
Možda je već tada moglo da se nasluti da se nešto „kuva“, ali... Ono što je najvažnije jeste da je potvrda o trejdu koji je „zapalio“ Ameriku, stigla praktično od glavnog aktera - Demijana Lilarda.
„Neću se obratiti običnim navijačima, ali hoću pravim navijačima Trejlblejzersa i građanima Portlanda koje volim. Obratiću im se potpuno iskreno. Budite u toku. Uzbuđen sam zbog novog poglavlja", napisao je na društvenim mrežama doskorašnji as Portlanda.
Košarka - Sputnik Srbija, 1920, 27.09.2023
SPORT
„Pomračenje“ FMP-a koje Evropa ne prašta /video/
Željko Obradović i Aleksa Avramović - Sputnik Srbija, 1920, 27.09.2023
SPORT
Aleksa je spreman, a Željko je otkrio ciljeve i obradovao navijače: „Nije tajna“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala