- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Zvezdu je u Mančesteru dočekala kiša, samo da izbegne „pljusak“ na Itihadu

© Sputnik / Lola ĐorđevićFudbaler Crvene zvezde
Fudbaler Crvene zvezde - Sputnik Srbija, 1920, 19.09.2023
Pratite nas
Ekspedicija Crvene zvezde sletela je u ponedeljak oko podneva u Mančester i susrela se sa kišom i 14 stepeni Celzijusa, što je potpuno normalna pojava za to podneblje. Barak Bahar poveo je put Engleske 23 fudbalera, a njegov kolega s klupe aktuelnog prvaka Starog kontinenta Pep Gvardiola poručio je da će ekipa verovatno igrati u kombinovanom sastavu.
Praktično drugi tim će istrčati na teren u utorak od 21 čas u prvom meču grupne faze Lige šampiona.
Razloga za takvu odluku je (pre)više. Prvo, Siti je apsolutni favorit, ne samo za ubedljiv trijumf nad prvakom Srbije koji je neočekivano upao u rezultatsku krizu, što potvrđuju dva poraza u tri kola Superlige, od Čukaričkog i Voždovca, već i za podizanje „ušatog trofeja“.
Drugi razlog, verovatno i bitnije za takvu najavu i poruku Gvardiole jesu veliki broj povređenih igrača. Ne želi Katalonac posle iscrpljujućeg meča i preokreta u Londonu protiv Vest Hema (1:3) da u zgusnutom rasporedu opterećuje glavne zvezde i samim tim možda inicira neku od povreda.
„Manje igrača na klupi je problem. Kada imate mnogo povreda, problem nije samo danas, nego sutra ili za tri-četiri-pet utakmice. Žao mi je, biće utakmica gde ćemo morati da igramo sa igračima 'drugog tima' jer ne smemo da rizikujemo povrede glavnih igrača. Kevin de Brujne i Džon Stouns su i dalje povređeni, za Kovačića i Griliša još ne znam šta se dešava“, rekao je Gvardiola.
Potom je dodao:
„Ne znam koliko dugo će biti van tima... Mislim da neće biti spremni za Crvenu zvezdu, videćemo još, korak po korak“, rekao je Pep.
Sve to ide na ruku grogiranoj Zvezdi, jer su mnogi očekivali „pljusak“ golova na evropskoj premijeri, s obzirom na to da ide na megdan zvanično najačem timu Evrope, samim tim i sveta.
Svetske kladionice unapred su otpisale Zvezdu i očekuju veliki broj pobeda, uz naravno sigurnu pobedu Sitija, čiji se trijumf plaća kvotom 1,07, dok je kvota na 7+ svega 6.00!
O šansama Zvezde u Ligi šampiona ali i brojnim drugim fudbalskim temama u emisiji „Miljanov korner“ govorio je Rade Bogdanović:
Marko Šćepović - Sputnik Srbija, 1920, 18.09.2023
SPORT
Novi Pazar ili stari Partizan?
Pep Gvardiola - Sputnik Srbija, 1920, 18.09.2023
SPORT
Gvardiola najavio dobre vesti za Zvezdu – „Igraćemo sa drugim timom“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala