- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Gvardiola najavio dobre vesti za Zvezdu – „Igraćemo sa drugim timom“

© AP Photo / Francisco SecoPep Gvardiola
Pep Gvardiola - Sputnik Srbija, 1920, 18.09.2023
Pratite nas
Fudbaleri Crvene zvezde u utorak od 21 čas gostuju Mančester Sitiju u okviru Lige šampiona, a trener šampiona Evrope Pep Gvardiola najavio je da će Građani igrati sa drugim timom protiv crveno-belih.
To je svakako dobra, olakšavajuća i pozitivna vest za Crvenu zvezdu.
Šampiona Srbije na startu elitnog takmičenja čeka najteži mogući zadatak, odnosno utakmica protiv aktuelnog prvaka Evrope.
„Manje igrača na klupi je problem. Kada imate mnogo povreda, problem nije samo danas, nego sutra ili za tri-četiri-pet utakmice. Žao mi je, biće utakmica gde ćemo morati da igramo sa igračima 'drugog tima' jer ne smemo da rizikujemo povrede glavnih igrača. Kevin de Brujne i Džon Stouns su i dalje povređeni, za Kovačića i Griliša još ne znam šta se dešava“, rekao je Gvardiola.
Potom je dodao:
„Ne znam koliko dugo će biti van tima... Mislim da neće biti spremni za Crvenu zvezdu, videćemo još, korak po korak“, rekao je Pep.
Besan je Španac na pregust raspored takmičenja i što reprezentacije igraju svaki čas umesto odjednom, na kvalifikacionom turniru - kako je odavno predlagao legendarni Arsen Venger.
U tome vidi razlog povreda i slabijih izdanja pojedinih igrača.
„Pogledajte Alvaresa iz Vest Hema, 15 ili 20 minuta posle poluvremena, on je bio van igre. Zašto? Došao je iz Južne Amerike, u džet legu je – 12, 15 sati, došao je ovde, igrao protiv Sitija. Ne ponašamo se na dobar način prema igračima. Toliko smo odgovorni za to kako se ophodimo prema igračima“, rekao je Gvardiola.
Mančester siti i Crvena zvezda igraju u utorak od 21 čas utakmicu prvog kola grupne faze Lige šampiona.
Futbol. Superkubok Rossii. Matč Zenit - CSKA - Sputnik Srbija, 1920, 17.09.2023
SPORT
Strahinja slavio u srpskom derbiju u Rusiji i pokvario Lazarov i Nikolin debi
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala