- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Obradović otkrio kako je Jokić pomogao Partizanu: „Poslao je poruku – odmah sam shvatio i primenio“

© Tanjug / Lynne SladkyMajami - Denver, Nikola Jokić, 4. utakmica
Majami - Denver, Nikola Jokić, 4. utakmica - Sputnik Srbija, 1920, 18.09.2023
Pratite nas
Željko Obradović, bez bilo kakve sumnje jedan je od najboljih košarkaških trenera u Evropi ikada, ali čak i on uči od drugih. Često je trener Partizana isticao koliko su mu važni saveti stručnog štaba, ali je za „Arenu sport“ otkrio da je slušao i svete Nikole Jokića, srpske NBA zvezde.
Veliki umovi se prepoznaju pa su se tako prepoznali Željko Obradović i Nikola Jokić koji su se sreli prošle godine tokom priprema reprezentacije i Partizana.
Trofejni evropski trener prepričao je kako je protekao susret, a potom je otkrio i da je Jokić pratio njegove seminare.
„Ja sam bio fasciniran Nikolom Jokićem, video sam ga prošle godine kada su bile pripreme reprezentacije i Partizan je bio na pripremama, pa smo se slučajno sreli, pitao sam ga 'Nikola, kako si...'. On je meni tada ispričao da je gledao moj seminar iz Opatije... Ja sam bio prijatno iznenađen. To dovoljno govori o Jokiću, ne što je gledao moj seminar, on verovatno gleda i druge seminare, on je gledao i Partizan, ja to znam“, rekao je Željko Obradović.
Da gleda utakmice crno-belih Jokić je potvrdio tako što je preko prijatelja poslao poruku Obradoviću, a proslavljeni trener odmah je primenio njegov savet.
„On je poslao poruku preko jednog prijatelja za jedan detalj naše igre, da misli da bi nešto trebalo da uradimo. Ja sam to shvatio i odmah sam primenio. Treba verovati igračima, jednom igraču kao što je Nikola Jokić ne možeš da ne veruješ. Neverovatan je. Igrač koji je osvojio NBA prsten, koji već tri godina igra na svetskom nivou, njega treba poslušati. Ali ponavljam, trener je taj koji na kraju odlučuje i baš me interesuje šta bi Jokić rekao na sve ovo što pričam sad“, istakao je Obradović.
Trofejni košarkaški stručnjak govorio je o tome da rado gleda sve NBA utakmice srpskog asa.
„Ja Nikolu Jokića obožavam da gledam. Ja se budim rano i gledao sam sve njegove utakmice i mislim da je on fantastičan igrač. Njegova brzina razmišljanja je nešto što je neverovatno, njegovo predviđanje na terenu ne neverovatna“, rekao je Obradović.
 Aleksa Avramović - Sputnik Srbija, 1920, 18.09.2023
SPORT
Nema mira srebrni Aleksa: Umesto na odmoru – u sastavu Partizana
Miloš Teodosić u dresu Srbije protiv Letonije - Sputnik Srbija, 1920, 17.09.2023
SPORT
Zvezda pala pred Bajernom u dramatičnoj završnici
Ivan Paunić - Sputnik Srbija, 1920, 17.09.2023
SPORT
Srbiji su potrebni momci bez „ručne“: „Kada vidiš da jedan gine, ne možeš da stojiš i da gledaš“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala