- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Zvezda pala pred Bajernom u dramatičnoj završnici

© Sputnik / Miloš TeodosićMiloš Teodosić u dresu Srbije protiv Letonije
Miloš Teodosić u dresu Srbije protiv Letonije - Sputnik Srbija, 1920, 17.09.2023
Pratite nas
Košarkaši Crvene zvezde poraženi su posle preokreta i dramatične završnice od Bajern Minhena u finalu Magenta sport kupa rezultatom 84:82. Iako su od prvog, praktično do poslednjeg minuta imali prednost, crveno-beli su na kraju pognute glave napustili teren.
Crveno-bele je na terenu predvodio iskusni Miloš Teodosić, koji je baš kao i protiv Albe „dirigovao“ igrom, i fantastičnim asistencijama je spajao saigrače sa košem. Iako ima punih 36 godina, Teo i dalje pravi razliku i uživa u košarci, što svakako raduje sve kojima je crveno-bela boja u srcu.
Od samog početka susreta i uvodnih poena Adama Hange, Zvezda je imala vođstvo. Bajern je sve vreme jurio zaostatak, dok je tim Duška Ivanovića do te poslednje četvrtine i poslednja dva minuta uspevao da odoli naletima Nemaca.
Na kraju prvog poluvremena koje je Zvezda rešila u svoju korist dvocifrenom prednošću 44:34, Miloš Teodosić imao je šest asistencija, dok je Luka Mitrović bio najefikasniji sa 11 poena, pratio ga je Adam Hanga sa 8, a Nemanja Bjelica ubacio je pet poena.
Ni dvocifrena prednost nije bila dovoljna Zvezdi da osigura trofej u Minhenu. Imala je Zvezda 80:76 u finišu, ali je usledila serija Bajerna 8:0 za totalni preokret, i na kraju kočanih 84:82.
Bajern je prvi put u meču poveo 51 sekund pre kraja preko Dina Radončića. Miloš Teodosić promašio je šut za pobedu sa preko 10 metara, da bi Simonović iz odbitka posle ofanzivnog skoka takođe bio neprecizan.
Crvenu zvezdu posle turnira u Minhenu, očekuje turnir u Nikoziji pred početak nove sezone.
Ivan Paunić - Sputnik Srbija, 1920, 17.09.2023
SPORT
Srbiji su potrebni momci bez „ručne“: „Kada vidiš da jedan gine, ne možeš da stojiš i da gledaš“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala