- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Nikola, Vanja i Dušan za Sputnjik: „Cilj i principi – od početka do kraja!“ /video/

© Sputnik / Lola ĐorđevićPrijem košarkaša Srbije
Prijem košarkaša Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 15.09.2023
Pratite nas
Posle fantastičnih uspeha na Svetskom i Evropskom prvenstvu, košarkaši basketaši Srbije dočekani su šampionski kako dolikuje, a sa Balkona Skupštne grada Beograda pozdravili su naciju. O medaljama, uspehu i tome kako su do tog uspeha došli za Sputnjik su govorili Nikola Milutinov, Dušan Ristić i Vanja Marinković.
„Osećaj je neverovatan, drago mi je da smo uspeli da usrećimo naše porodice i naciju. Drago mi je što smo ujedinili naciju, nadam se da ćemo u budućnosti nastaviti“, rekao je skromno Nikola Milutinov.
Centar srpskog tima bio je jedan od najzapaženijih igrača na Mundobasketu. Orlovi su sa puno poverenja loptu slali njemu u ruke jer koliko god je igrača bilo oko njega znali su da ta lopta završava u košu.
U pojedinim važnim trenucima ta lopta neretko je bila i u rukama Vanje Marinkovića koji je pogađao govoto uvek kada je bilo najpotrebnije.
„Stvarno je velika stvar, nismo bili svesni jer smo bili mnogo daleko od naše zemlje i naših ljudi. Mislim da ćemo tek u narednim danima biti svesni šta smo uradili“, poručio je Vanja.
„Heroj iz senke“ koji je zaslužio da ode na Svetsko prvenstvo zbog toga što je za Srbiju igrao i kada drugi nisu mogli, Dušan Ristić, bio je važan deo tima, a upravo je on i pojasnio kada se dogodio prelomni trenutak na šampionatu.
„Nismo baš tako gledali na te utakmice, zacrtali smo cilj na početku prvenstva, držali smo se principa od početak do kraja. Poraz od Italije jeste pokvario ambicije, ali smo iz njega izašli mnogo jači. Skupili smo se, znali smo da nemamo prava na kiks, to je bio prelomni trenutak za sve nas. Osećaj je posle bio mnogo bolji, na kraju smo ostvarili veliki uspeh i stvarno smo ponosni i srećni što smo doneli medalju našoj državi“, rekao je Ristić, među saigračima popularni Rile za Sputnjik..
Sa košarkašima na dočeku bili su i basketaši koji su peti put zaredom postali šampioni Evrope, a kapiten Strahinja Stojačić još uvek nije mogao da sabere utiske.
„Još je rano pričati, ovo je doživljaj. Svaki sportista sanja da ga dočeka toliko njegovih ljudi u njegovoj državi, sigzruno nešto najlepše što sam doživeo u životu“, rekao je Stojačić.
Kapiten basketaške reprezentacije do sada nije imao priliku da slavi zajedno sa Noakom Đokovićem i srpskim košarkašima, a požele je da se sledeći put srpski sportisti okupe u još većem broju posle Olimpijskih igara.
„To nije ni za priču, biti sa tim ljudima na istom mestu je privilegija, nadam se da će nas biti još više posle Olimpijksih igra“, rekao je Stojačić.
Posle dočeka košarkaši, basketaši i Novak nosili su istu majicu na kojoj je bila istaknuta poruka „Svi za jednog, jedan za svi“. Strahinja je poručio da se njegov tim tom parolom vodio i ranije, ali da će ih ovakav doček dodatno motivisati da nastave da daju sve od sebe.
„To je poruka kojom se vodimo otkad smo počeli da igramo, nastavićemo sigurno“, poručio je Stojačić za Sputnjik.
Donatorsko veče organizacije Srbi za Srbe - Sputnik Srbija, 1920, 13.09.2023
SPORT
Aleksina lopta i Miličićeva licitacija – za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji /foto/
Novak Đoković i Aleksa Avramović - Sputnik Srbija, 1920, 13.09.2023
SPORT
„Brate, da ti objasnim...“ – spektakl na mrežama zbog novog tandema srpskih heroja
Boriša Simanić - Sputnik Srbija, 1920, 13.09.2023
Mundobasket 2023
Prve Borišine reči posle Mundobasketa: „Pet dana nisam znao za sebe – sada sam odlično!“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala