- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Brate, da ti objasnim...“ – spektakl na mrežama zbog novog tandema srpskih heroja

© Sputnik / Tamara RankovićNovak Đoković i Aleksa Avramović
Novak Đoković i Aleksa Avramović - Sputnik Srbija, 1920, 13.09.2023
Pratite nas
Srodne duše se prepoznaju gde god bile. Srodne duše zrače posebnom energijom, a srodne duše srele su se i u petak, tople septembarske noći u Beogradu. Novak Đoković i Aleksa Avramović slavili su srebrnu medalju, pehar sa US Opena i ono najvažnije zajedno su slavili Srbiju. Glavne zvezde dočeka i dan kasnije glavna su tema na društvenim mrežama.
Kada je Novak Đoković zakoračio u zgradu Skupštine grada Beograda posle pozdrava sa gradonačelnikom Aleksandrom Šapićem najpre se uputio kod Alekse Avramovića koga je čvrsto zagrlio.
Bio je to trenutak koji je obeležio čitavo veče, a o kojem se priča i dan posle dočeka, jer Novak i Aleksa zrače posebnom energijom i miljenici su nacije.
U mnogome su slični, svoje govore uglavnom završavaju pokličom Slava Bogu, veoma su emotivni i požrtvovani na terenu, a na neki način ih vežu u dva najveća kluba u Srbiji.
Đoković je kao mlađi igrao za TK Partizan, a navijač je Crvene zvezde, dok za Avramovića postoji urbana legenda, potekla sa njegovog dečačkog naloga na društvenim mrežama, da mu je crveno-bela boja bila draža, ali će i treću sezonu biti miljenik crno-belih navijača.
Njihove fotografije i snimci sa dočeka obilaze društvene mreže, a mnogi koji ih oduševljeno slave imaju zanimljive i šaljive komentare na njihov susret.
„I ja tu njemu lagano kradem loptu i lagano polaganje sa obe ruke“, jedan je od potencijalnih delova razgovora dvojice velikana veruje jedan navijač.
Bilo je i nekih sa bujnom maštom. Navijačima je posebno bilo interesantno da se šale na račun maestralne odbrane Avramovića.
„Brate, da ti objasnim kako ih spakujem u džep? Pazi sad..., piše ispod jedne od fotografija dva srpska asa.
Čak je bilo i onih koji su „savetovali“ Novaka da čuva pehar sa US Opena.
Novak da čuva pehar, Aleksa je tu“, piše u jednom od tvitova.
Jedan od navijača Novakov i Aleksin izlazak na balkon doživeo je kao zemljotres.
„Kad su na terasu izašli Boriša, Aleksa i Novak, zabeležen je zemljotres po Rihteru nekih 6,7 stepeni“, piše na društvenoj mreži Tviter.
Poznato je koliki je Novak patriota i sa kolikom emocijom priča o Srbiji, ali kada ga je ta njegova Srbija videla da plače, postalo je još bistrije koliko najveći teniser svih vremena voli svoju zemlju. Avramović je to pokazao na Svetskom prvenstvu i ta crta videla se kao njihova zajednička osobina, a onda su na dočeku izgovirili istu rečenicu kojom su emotivno dotakli sve vernike.
„Slava Bogu!“, povikali su sa balkona Novak i Aleksa.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala