- Sputnik Srbija, 1920
Mundobasket 2023
Svetsko prvenstvo u košarci 2023. održava se od 25. avgusta do 10. septembra na Filipinima, u Japanu i Indoneziji. Sva dešavanja sa Mundobasketa pratite uz Sputnjik sport.

Prve Borišine reči posle Mundobasketa: „Pet dana nisam znao za sebe – sada sam odlično!“

© RADE PRELIŽBoriša Simanić
Boriša Simanić - Sputnik Srbija, 1920, 13.09.2023
Pratite nas
Dugo će se prepričavati doček za basketaše, košarkeš i Novaka Đokovića u Beogradu, ali uvek će se svi posebo sećati trenutka kada je na balkon Skupštine grada Beograda izašao heroj Boriša Simanić. Povređeni reprezentativac Srbije za „Prvi program Radio Beograda“ dao je prvu izjavu po povratku sa Mundobasketa i poručio da je sada odlično!
„Odlično sam stvarno! U početku je bilo baš nezgodno. Iz dana u dan je sve bolje. Počeo sam i da hodam i da jedem, tako da se nadam ubrzanom oporavku“, rekao je Simanić za Prvi program Radio Beograda.
Košarkašima Srbije Boriša je bio posebna motiavija koja h je vodila do srebrne medalje, a o njegovom herojstvu pričao je i Novak Đoković.
Po dolasku u Beograd Boriša je istakao da u Manili posle dve operacije nije znao za sebe, ali da su mu kasnije pobede saigrača pomogle da se oporavi.
„Pošto sam imao dve operacije, praktično pet dana nisam znao za sebe. Nisam imao ni telefon. Kada sam prvom prilikom uspeo fizički da dođem do mobilnog, poslao sam im poruku i to ih je stvarno mnogo moralno podiglo. I meni su značile te njihove pobede, tako da smo se na taj način međusobno dopunjavali. Pratio sam ih preko mobilne aplikacije“, uz osmeh je rekao košarkaš Srbije.
Posle višesemesčne pauze Boriša veruje da će moći da se vrati na teren.
„Za sada ne znam mnogo. Naravno, moguće je da opet zaigram. Znam samo da tri meseca ne smem ništa da radim. Posle toga treba da se bubreg. Očekuju me analize pod fizičkim naporom i onda ćemo sve znati posle toga“, zaključio je Boriša Simanić.
Podsetimo, srpski košarkaš zadobio je udarac u predelu bubrega tokom meča sa Portorikom posle čega mu je taj bubreg i odstranjen. Izgubio je dva litra krvi, ali uspeo da izdrži sve i po povratku u Beograd dođe sa saigračima na doček.
Novak Đoković na balkonu - Sputnik Srbija, 1920, 13.09.2023
SPORT
Novakove suze iz Beograda obišle svet /video/
Doček košarkaša, basketaša i Novaka Đokovića - Sputnik Srbija, 1920, 13.09.2023
MULTIMEDIJA
Fotografije za istoriju: Kako je Srbija dočekala sportske heroje
Doček košarkaša, basketaša i Novaka Đokovića - Sputnik Srbija, 1920, 12.09.2023
Mundobasket 2023
Doček za pamćenje – hiljade navijača na slavlju košarkaša, uz Novakove suze i zlatne basketaše!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala