- Sputnik Srbija, 1920
Mundobasket 2023
Svetsko prvenstvo u košarci 2023. održava se od 25. avgusta do 10. septembra na Filipinima, u Japanu i Indoneziji. Sva dešavanja sa Mundobasketa pratite uz Sputnjik sport.

„Pogledajmo samo kako Srbija igra!“

© AP Photo / Michael ConroySAD i Nemačka Mundobasket
SAD i Nemačka Mundobasket - Sputnik Srbija, 1920, 09.09.2023
Pratite nas
Uzbuđeni košarkaši Nemačke opravdano nisu skidali osmeh sa lica posle pobede protiv Sjedinjenih Američkih Država, ali vrlo dobro znaju da ih čeka još jedna teška utakmica protiv Srbije koju su posebno nahvalili Maodo Lo i Danijel Tajs.
Dve velike pobede ostvarili su košarkaši Srbije i Nemačke i sada ih očekuje borba za zlatnu medalju u kojoj neće biti lako nijednom timu.
„Osećaj je sjajan, neverovatan i igramo finale Svetskog prvenstva gde imamo šansu da osvojimo zlato. Prosto neverovatno. Teška je to utakmica bila, SAD je supertalentovan tim i mislim da smo igrali odličan turnir i momci su se isticali i u napadu i u odbrani i samouvereni smo pred finale jer smo pobedili najbolji tim na svetu. Biće teško u finalu, ali moramo sutra da se spremimo“, rekao je Maodo Lo posle plasmana u finale.
Lo je nahvalio Orlove i posebno istakao da Srbija ima selektora sa impresivnom karijerom.
„Srbija je igrala sjajan turnir i imaju odličan momentum jer će to biti odlična utakmica protiv nas u finalu. Bogdanović je fantastičan igrač, ali i ostali su veoma dobri i biće to teška utakmica za nas. Pešić? Ima sjajnu karijeru, legendarnu karijeru i mnogo uspeha je ostvario i pogledajmo samo kako Srbija igra i odlično su vođena ekipa“, poručio je Lo.
Danijel Tajs takođe ima samo reči hvale za reprezentaciju Srbije i najavljuje odličnu utakmicu.

„Biće to sjajna utakmica, dva najbolja tima na Svetskom prvenstvu igraju u finalu. Znamo se, oni znaju nas, mi njih. Poznajem Pešića još dok je radio u Nemačkoj. Igraju snažno, slično nama, vidi se da vlada veliko zajedništvo kod njih. Ponavljam, dva najbolja tima su u finalu“, podvukao je Tajs.

Dok su košarkaši Nemačke hvalili Srbiju sa kojom se bore za zlato, zanimljivu izjavu dao je Gordan Herbert, selektor te reprezentacije koji kaže da nije znao da je srpska selekcija pobedila Kanadu.
„Pobedili su Kanadu? Nisam imao pojma o tome. Bio sam fokusiran isključivo na našu utakmicu. Što se Pešića tiče, on je jedan od najvećih evropskih trenera svih vremena“, rekao Herbert.
Teško je poverovati da na licu mesta nije da saznao prvog finalistu Mundobasketa, ali svakako selektor Nemačke od Srbije neće moći da pobegne pa je zato sada potpuno nevažno da li je znao ko je pobedio.
SAD Nemačka Mundobasket - Sputnik Srbija, 1920, 08.09.2023
Mundobasket 2023
Nemačka protiv Srbije u finalu Mundobasketa – pala je i Amerika
Srbija i Kanada - Sputnik Srbija, 1920, 08.09.2023
Mundobasket 2023
Evropsko finale Mundobasketa – poznato kada se Srbija i Nemačka bore za zlato
Srbija i Kanada - Sputnik Srbija, 1920, 08.09.2023
Mundobasket 2023
Karijev stari recept – od dva sastojka
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala