- Sputnik Srbija, 1920
Mundobasket 2023
Svetsko prvenstvo u košarci 2023. održava se od 25. avgusta do 10. septembra na Filipinima, u Japanu i Indoneziji. Sva dešavanja sa Mundobasketa pratite uz Sputnjik sport.

Legendarni as je iz prvog reda gledao magiju srpske košarke: „Vrednosti koje treba ceniti“

© AP Photo / Jae C. HongPau Gasol
Pau Gasol - Sputnik Srbija, 1920, 09.09.2023
Pratite nas
Pau Gasol, Luis Skarola i Karmelo Entoni, na Svetskom prvenstvu u košarci nose titulu ambasadora, a dosadašnja dešavanja na Mundobasketu komentarisali su pred predstavnicima medija. Proslavljeni Španac posebno je nahvalio Srbiju i istakao da se malo priča o selektoru Svetislavu Pešiću.
Iz prvog reda polufinalne mečeve Svetskog prvenstva pratili su Pau Gasol, Luis Skarola i Karmelo Entoni, a imali su priliku da uživaju u fantastičnoj srpskoj reprezentaciji koja je na njih ostavila utisak.
Posebno se Orlova dotakao Pau Gasol koji vrlo dobro pamti uspehe Svetislava Pešića.
„Srbija je zaslužila da bude u finalu i bori se za zlato. Malo se priča o značaju i ulozi trenera Svetislava Pešića koji je bio selektor Jugoslavije pre 21 godine kada su uzeli zlato u Indijanapolisu, sada je opet tu. Fantastičan trener, bio je mentor mom bratu, znam ga lično i dajem mu velike zasluge za ovo što se dešava u Srbiji. Vodio je najbolje timove do vrha, ima veliku strast prema košarci“, rekao je Gasol.
Proslavljeni Španac istakao je da je Srbija pobedila kao tim iako je na prvenstvo došla bez Nikole Jokića i nekoliko važnih igrača.
„Srbija igra sjajno bez Jokića i još nekoliko bitnih igrača. Ipak, timska košarka je pobedila priču o individualcima u ekipa. Videli ste kako je Argentina pobedila Francusku 2019. godine na Mundobasketu, bili su bolji tim, pa je i Španija dobila Australiju koja je individualno bila bolja od nas. I tada smo gledali neočekivano finale. Lepo je videti to i sada, nije sve u pojedinačnom kvalitetu, već timu. Da se svi bore za istu stvar, za loptu, komuniciraju, bore za svaki posed, brane koš, to su vrednosti koje treba ceniti“, istakao je Gasol.
Srpski košarkaši u nedelju od 14:40 igraju finale Svetskog prvenstva protiv Nemačke, dok se za treće mesto odnosno bronzanu medalju bore selekcije SAD-a i Kanade.
Srbija i Kanada - Sputnik Srbija, 1920, 09.09.2023
Mundobasket 2023
Novakova poruka za Orlove: „Da u nedelju bude dva od dva za Srbiju“
Srbija i Kanada - Sputnik Srbija, 1920, 08.09.2023
Mundobasket 2023
Spektakularno slavlje Orlova u autobusu – pevali i Pešiću /video/
Srbija Kanada - Sputnik Srbija, 1920, 08.09.2023
Mundobasket 2023
Selektor Kanade posle poraza: Nije Srbija pobedila, već smo mi izgubili
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala