- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Prvorazredna senzacija i citiranje Vujoševića: „Mnogo opasna pobeda“

© Sputnik / Lola ĐorđevićFudbaler Crvene zvezde
Fudbaler Crvene zvezde - Sputnik Srbija, 1920, 27.08.2023
Pratite nas
Prvorazrednu senzaciju kreirali su fudbaleri Voždovca koji su naneli prvi poraz Crvenoj zvezdi u sezoni, pobedivši je na popularnom „krovu“ rezultatom 3:2 (2:0) u 5. kolu Superlige, da bi posle toga njihov trener Marko Savić citirao čuvenog trenera KK Partizan Duška Vujševića.
Nije perspektivni strateg „zmajeva“ s Voždovca krio da je Zvezda bila bolja, da je imala terensku inicijativu, kao što se i očekivalo, da je šampion saterao njegove fudbalere na svoju polovinu, ali se na kraju samo rezultat računa i pamti.
A, on kaže - 3:2 za Voždovac i prvorazredna senzacija.
„Zvezda je bila bolji tim. Stvorili su mnogo više šansi, mi smo bili u nekim zonama gde nismo želeli da budemo. Za nas je ovo prošlost, rekao sam igračima da će ih ceniti po onome što pokažu u ponedeljak. Kao što bi rekao Duško Vujošević, svaka pobeda je mnogo opasna. Sada će okruženje igračima da priča kako vrede100 miliona evra. A oni imaju isti kvalitet i vrednost kao pred ovaj meč. Ovakve pobede mogu da vam odmognu, mnogo su opasne. Videćemo kakvi su igrači i ljudi od ponedeljka. Ako ćemo iskreno, nije bio plan da igramo ovako nisko. Ali, ima situacija kada vas rival melje. Malo je i do psihologije, previše smo se povukli“, istakao je šef stručnog štaba Voždovca Marko Savić.
S druge strane, njegov kolega Barak Bahar je posle 11 uzastopnih pobeda, prvi put osetio ukus poraza na klupi giganta s Marakane. Izraelac poznat po čeličnoj disciplini svestan je da se samo rezultat pamti.
„Statistika nije bitna, bitno je da smo izgubili. Ja mogu samo da pohvalim rivala i njegov tim. Nije ovo greška sistema, to je fudbal. Dešava se. Nismo dobro reagovali posle primljenih golova i moramo da učimo iz ovoga što nam se desilo. Igrali smo jako dobro u ovom sistemu, nije do sistema. Snalazili smo se protiv timova koji igraju visok presing. NIsmo radili ono što inače radimo. Morali smo bolje da ase adaptiramo. Atmosfera je bila lepa, trava je bila sintetička, ali je suština da nismo odigrali dobro“, zaključio je Barak čiji je tim uputio čak 34 šuta, od čega samo šest u okvir gola.
Đorđe Petrović, golman, Nju Ingland - Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2023
SPORT
Zvanično – Đorđe krenuo putem srpskih legendi!
Fudbaleri Crvene zvezde  - Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2023
SPORT
Šok za Zvezdu – poraz od Voždovca!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala