- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Zvanično – Đorđe krenuo putem srpskih legendi!

© Foto : Fudbalski savez SrbijeĐorđe Petrović, golman, Nju Ingland
Đorđe Petrović, golman, Nju Ingland - Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2023
Pratite nas
Đorđe Petrović, mladi srpski fudbalski golman, zvanično je postao fudbaler Čelsija, čime je nastavio tradiciju londonskog kluba da u svom sastavu ima fudbalere iz Srbije.
Ogroman trag su u Čelsiju ostavili fudbaleri iz Srbije, najpre je to učinio Slaviša Jokanović, potom je plavi dres obukao Mateja Kežman, a kapitenske trake su nosili Branislav Ivanović i Nemanja Matić.
Petrović je konačno uspeo da reši svu papirologiju i stavio je paraf na čak osmogodišnji ugovor.
To, uz činjenicu da je Čelsi izdvojio čak 16 miliona dolara za njegov transfer iz američkog Nju Inglanda, govori o tome da je Petrović viđen kao dugoročni projekat Čelsija.
Od toga će lepo zaraditi i Čukarički, kao njegov matični klub – ima 15 odsto od transfera uz nadoknadu iz programa FIFA solidarnosti, za ukupnih 3 miliona evra.
Petrović će u oktobru proslaviti 24. rođendan, a posle prvih fudbalskih koraka u rodnom Požarevcu preselio se u Čukarički koji ga je u aprilu prošle godine prodao američkom Nju Inglandu za nešto manje od milion evra.
Posle briljantnih partija u MLS ligi, gde je bio među najboljim, ako ne i najbolji golman, njegova vrednost se upetostručila, sada iznosi šest miliona evra, a Čelsi je izdvojio još deset više da bi ga doveo u svoje redove.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala